Connect with us
Publicitate

CÂMPENI

Un bărbat din Alba a scăpat cu viață după ce fiul vitreg l-a atacat cu un topor. Ce acuzații i-a adus tânărul înainte de atac

Publicat

topor secure

Un bătrân din Albac a reușit să scape cu viață după ce a fost atacat de fiul său vitreg, care l-a lovit cu un topor. Bărbatul a trebuit să se lupte cu fiul vitreg pentru a-l dezarma de topor. 

Faptele s-au petrecut în 1 ianuarie 2021, iar atacatorul era într-o stare avansată de ebrietate, el fiind cunoscut ca și dependent de alcool.

La aproape un an de la atac, magistrații Tribunalului Alba l-au condamnat pe acesta la închisoare cu executare, în data de 6 decembrie, pentru tentativă de omor.

Fiul vitreg și-a acuzat tatăl că este responsabil de moartea mamei

Scandalul a început în noaptea de 1 spre 2 ianuarie. Atunci, bătrânul se afla în pat, iar în casă a intrat fiul vitreg, care era beat. Atunci tânărul l-a acuzat pe bărbat că el ar fi vinovat de decesul mamei, deces care s-a petrecut cu mai bine de 11 ani.

Între cei doi au mai existat câteva discuții, iar la un moment dat fiul i-a tras o palmă peste față tatălui său vitreg. Apoi a plecat. Bărbatul a rămas în pat, însă la scurt timp, fiul a apărut în pragul ușii, înarmat cu un topor.

CITEȘTE ȘI: Tentativă de omor într-o comună din Alba: Un bărbat și-a lovit tatăl vitreg cu toporul, în zona capului

Tânărul a strigat că îl va ucide, iar apoi s-a năpustit cu toporul asupra tatălui.

Bătrânul a sărit din pat și a reușit să facă o eschivă, gest care i-a salvat viața. Mai exact, potrivit motivării instanței, lovitura a fost una puternică, însă eschiva l-a salvat pe bărbat.

Însă, nu a putut eschiva în totalitate lovitura, iar muchia toporului l-a lovit în zona nasului.

Apoi bărbatul a sărit pe atacator și a reușit să îi ia toporul din mâini, după ce a rămas fără topor, fiul a fugit.

Victima a căzut la pământ, unde a stat inconștientă pentru o perioadă de timp.

A fugit în centrul orașului

După ce și-a revenit, bărbatul a fugit spre centrul comunei, la cabinetul medical, dar acesta era închis. Atunci în zonă a ajuns și atacatorul, pe care bărbatul l-a rugat să sune la 112.

Cel care în urmă cu scurt timp a vrut să îl omoare cu toporul a stat alături de tatăl său până la sosirea ambulanței și a poliției.

Pedeasa primită

După atac, bătrânul a ajuns la spital, iar atacatorul a fost în prima fază într-o unitate medicală, iar apoi arestat preventiv. Magistrații Tribunalului Alba l-au condamnat pe bărbat la 3 ani și 4 luni închisoare cu executare, pentru violență în familie, în modalitatea tentativei la omor.

Decizia Tribunalului Alba nu este definitivă și poate fi atacată la Curtea de Apel Alba Iulia în termen de 10 zile de la pronunțare.

Urmăriți știrile Alba24.ro și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax