Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Un bărbat din Alba care s-a judecat cu o instituție din Alba nu a mai apucat să vadă decizia. Fiul său a continuat procesul

Publicat

Un bărbat din Alba care și-a căutat drepturile în instanță nu a mai apucat să vadă decizia magistraților. Însă fiul său a continuat acțiunea în instanță. Este vorba despre un bărbat care a dat în judecată Comisia care se ocupă de evaluarea persoanelor cu handicap.

Deși acesta a început acțiunea în instanță în luna aprilie a anului 2023, a decedat între timp. O decizie a Tribunalului Alba a venit opt luni mai târziu în data de 23 noiembrie 2023. 

Acest fapt aduce în discuție perioadele foarte lungi de timp, de la o ședință de judecată la alta și de la începerea procesului la finalizarea lui.

Singura opțiune a bolnavilor: Să dea comisia în judecată

Cazul bărbatului este similar cu multe altele în care persoanele cu handicap grav trebuie să apeleze la instanță pentru drepturile lor.

Mai exact aceștia trebuie să dea în judecată Comisia de Evaluare a Persoanelor cu Handicap. Este vorba despre o acțiune în instanță, unde pacienții cer ca judecătorii să oblige comisia să îi încadreze în gradul de handicap pe care îl au.

De cele mai multe ori, pacienții sunt încadrați într-un grad mai ușor care nu corespunde cu afecțiunea acestora.

Este și cazul bărbatului care s-a judecat cu reprezenții comisiei.

Acesta suferea încă din 2020 de o serie de afecțiuni grave, care l-au făcut dependent de o altă persoană. O persoană care să se ocupe în permanență de el.

A decedat înainte de a afla decizia judecătorilor

Din acest motiv a cerut comisiei să fie în grad de handicap grav cu asistent personal. Însă, după ce a fost analizat de comisie a fost încadrat în gradul de handicap grav.

CITEȘTE ȘI: Cu boala la tribunal, în loc de spital. Două femei din Alba au apelat la instanță pentru a demonstra că sunt grav bolnave

După decizia comisiei bărbatul a mers la Tribunalul Alba. În fața magistraților, la un termen de judecată a fost prezentată situația în care se afla acesta. De asemenea și concluzile medicale.

În data de 6 august, la patru luni de la începerea procesului, bărbatul a decedat. Fiul său a continuat acțiunea în instanță.

Peste alte patru luni, magistrații au dat o decizie: Au obligat comisia de evaluare să emită un certificat de încadrare în gradul de handicap grav cu asistent personal, de la data la care a fost făcută cererea și până în ziua decesului.

Momentan decizia nu este definitivă și poate fi atacată în apel.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Lenuța Cămărăscu

    joi, 30.11.2023 at 10:37

    La vârsta de 55 ani am aflat ca sunt surda de o ureche și sunt născută asa La recomandarea medicilor ORL am făcut dosar de handicap și am ajuns în fata comisiei aici doua individe așezate birou lingă birou m-au întrebat aceleași date de identificare nedumerita am întrebat ce se întâmplă una era de la primărie alta de la sănătate amândouă făceau aceleași lucru apoi a venit rândul medicului spre uimirea mea fără sa citească dosarul ma întrebat dacă vad bine apoi dacă am pierderi de memorie la care întrebare am rugat-o sa deschidă dosarul și atunci uimita a venit și întrebare așteptată legata de afectiune pe care o am.Am fost respinsa și în acel moment m-am gândit la întrebarea pe care mi-afost pusa de evaluatorul social la oficiul asistentei sociale dacă AM pe cineva la comisie întrebare care ma uimit

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax