Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Un bărbat din Alba, condamnat pentru trafic de droguri acum 7 ani, a ajuns după gratii. Suspendarea pedepsei i-a fost anulată

Publicat

inchisoare

Un bărbat din Alba, condamnat inițial la pedeapsă de 3 ani de închisoare cu suspendare, a ajuns după gratii, șapte ani mai târziu. Instanța a constatat că nu a respectat condițiile impuse, astfel că a decis executarea pedepsei, prin detenție, la solicitarea Serviciului de Probațiune.

”Admite cererea formulată de Serviciul de Probaţiune Alba cu privire la inculpatul C.G.I. şi în consecinţă: în baza art. 86/4 alin. 2 din Codul penal 1969 dispune revocarea suspendării sub supraveghere a executării pedepsei de 3 ani închisoare aplicată inculpatului prin Sentinţa penală nr. 370/2012 a Tribunalului Alba pronunţată în dosarul nr. 12131/107/2012 definitivă prin Decizia penală nr. 118/A/2013 a Curţii de Apel Alba Iulia şi dispune executarea în regim de detenţie a pedepsei de 3 ani închisoare”, se arată în minuta Tribunalului Alba.

Potrivit articolului din Codul Penal (art. 96/4) citat în decizia instanței, dacă persoana nu îndeplinește măsurile de supraveghere prevăzute de lege ori obligațiile stabilite de instanță, aceasta din urmă poate să revoce suspendarea executării pedepsei dispunând executarea în întregime a pedepsei, sau să prelungească termenul de încercare cu cel mult 3 ani.

Dosarul citat în decizia instanței a vizat o grupare destructurată în septembrie 2012 de BCCO Alba Iulia. Atunci, polițiștii au făcut opt percheziţii domiciliare pe raza judeţului Alba, la locuinţele membrilor grupării infracţionale, cu preocupări pe linia traficului de droguri de risc. La percheziţii au fost descoperite şi ridicate aproximativ 600 grame de haşiş şi două arme de vânătoare, cu muniţia aferentă.

Vezi Decizie la ÎCCJ în dosarul unor tineri din Alba Iulia, judecaţi pentru trafic de droguri. Pedeapsă redusă pentru unul dintre inculpaţi

Potrivit anchetatorilor, în perioada ianuarie – septembrie 2012, membrii grupării au procurat din Spania şi au introdus în ţară, prin intermediul unor firme de curierat, cantităţi însemnate de droguri de risc (haşiş). Drogurile de risc erau destinate comercializării către consumatori, la preţul de 60 de lei/gram, pe raza judeţului Alba.

Inculpaţii au fost judecaţi pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional, deţinere şi vânzare de droguri de risc fără drept şi introducerea în ţară de droguri de risc.

Printre condițiile stabilite prin decizie a instanței, pentru perioada de încercare de 8 ani, pentru cei condamnați la închisoare cu suspendare, se aflau: prezentarea la datele fixate la Serviciul de protecţie a victimelor şi reintegrare socială a infractorilor din cadrul Tribunalului, anunţarea, în prealabil, orice schimbare de domiciliu, reşedinţă sau locuinţă şi orice deplasare care depăşeşte 8 zile, precum şi întoarcerea; comunicarea şi justificarea schimbării locului de muncă, în cazul angajării în termenul de încercare; comunicarea informaţiilor de natură a putea fi controlate mijloacele sale de existenţă.

IPJ Alba a comunicat că miercuri, 2 septembrie, în jurul orei 17.00, polițiștii Secției 1 Politie Rurală Galda de Jos l-au depistat și reținut pe un bărbat de 35 de ani din comuna Galda de Jos, posesor al unui mandat de executare a pedepsei închisorii, emis de către Tribunalul Alba.

Bărbatul a fost condamnat la executarea unei pedepse privative de libertate de trei ani închisoare pentru comiterea infracțiunii de introducerea sau scoaterea din țară, precum și importul ori exportul de droguri de risc.

Condamnatul a fost depus la Penitenciarul Aiud, în vederea executării pedepsei.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax