Connect with us
Publicitate

AIUD

Un bărbat din Alba, internat în spital pentru o rană la cap, a aflat că are și COVID-19. Cum a ajuns să fie urmărit penal

Publicat

Magistrații Judecătoriei Aiud au avut de judecat un dosar de confirmare a renunțării la urmărirea penală, pe numele unui bărbat, care a ajuns la spital lovit la cap, dar a aflat că are COVID-19. 

Pentru că nu a stat în izolare, la spital, și a plecat pe timp de noapte, pe numele bărbatului a fost deschis un dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor.

Decizia judecătorilor a fost dată pe 15 noiembrie 2022, dar faptele s-au petrecut la sfârșitul lunii ianuarie. De asemenea, motivarea instanței a fost făcută publică, fiind disponibilă pe portalul rejust.ro.

Potrivit motivării instanței, s-a reținut că bărbatul ”a fost internat la data de 30.01.2022 în cadrul Spitalului Municipal  Aiud cu diagnosticul de traumatism cranio-facial.

În urma efectuării unui test antigen SARS COV-2 a fost confirmată infectarea cu virusul SARS-COV 2.

DSP a comunicat faptul că numitul figurează ca fiind plasat în izolare în perioada 30.01.2022 – 08.02.2022

În noaptea de 31.01/01.02.2022, numitul a părăsit incinta spitalului, fiind depistat ulterior de către un echipaj de poliție din cadrul IPJ Aiud, la data de 01.02.2022, în jurul orei 12.20, pe stradă, ocazie cu care a fost condus înapoi în Spitalul Municipal Aiud”, se arată în motivarea instanței.

În data de 15 noiembrie, magistrații Judecătoriei Aiud au admis confirmarea renunțării la urmărirea penală, pe numele bărbatului.

”Procedând la analiza criteriilor care privesc fapta săvârșită, s-a reținut cu titlu prealabil că făptuitorul nu a creat un risc major de răspândire a bolii, nu s-a deplasat într-o zonă aglomerată, nu a participat la evenimente în care exista o concentrație mare de persoane și a fost depistat la o perioadă relativ scurtă de timp, într-o zonă deschisă, ulterior făptuitorul s-a conformat măsurilor dispuse.

Având în vedere conținutul propriu-zis al faptei, se concluzionează că societatea nu ar obține un beneficiu notabil prin continuarea procesului penal, iar exercitarea forței coercitive a statului (înfăptuită prin procesul penal) ar fi inadecvată prin raportare la resursele materiale, umane, de timp etc. pe care le presupune un astfel de demers”, se arată în motivarea instanței.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax