Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Un bărbat din Alba Iulia cu o boala vizibilă a vrut certificat de handicap, dar Comisia i-a respins cererea. Decizia instanței

Publicat

Un bărbat din Alba Iulia diagnosticat cu psoriazis vulgar a trebuit să dea în judecată comisia care stabilește dacă o persoană suferă un handicap sau nu. Mai pe scurt este vorba despre Comisia de Evaluare a Persoanelor cu Handicap. 

Cei din comisie evaluează persoanele care solicită din partea staului ajutor de handicap. De multe ori cererile acestora sunt respinse, iar solicitanții au o singură soluție. Cea de a merge în instanță. 

Este și cazul unui bărbat, care a dat în judecată comisia. În data de 23 noiembrie 2023, magistrații Tribunalului Alba au dat o decizie în dosar.

”Reclamantul a arătat că, a fost diagnosticat cu « psoriazis vulgar» în anul 2021 şi nu au intervenit ameliorări ale acestei afecţiuni medicale până în prezent, boala fiind ţinută sub control cu ajutorul tratamentului medicamentos”, au notat magistrații.

CITEȘTE ȘI: Tânăr din Alba Iulia, grav bolnav, umilit de Comisia de evaluare a persoanelor cu handicap. Și-a căutat dreptatea la Tribunal

Deși statul român a decis că afecțiunea de care suferă bărbatul poate fi încadrată la handicap, comisia a respins cererea reclamantului.

De ce a refuzat comisia emiterea certificatului

Comisia a evaluat actele depuse la dosar și a concluzionat că bărbatul nu se încadrează. ”Din documentele medicale depuse de către reclamant, pârâtul a apreciat că, nu reiese îndeplinirea condiţiilor de încadrare în vreun grad de handicap”, au precizat reprezentații comisiei.

Însă acesta a spus că diagnosticarea se face pe baza unui control medical amănunțit. Control la care a fost supus și în urma căruia i-a fost pus dignosticul.

Decizia Tribunalului Alba

Magistrații au analizat cererea bărbatului și au concluzionat că este una temeinică. Mai exact aceștia au analizat rezultatul raportului de expertiză medico legală care explica clar că bărbatul suferă de afecțiunea în cauză.

Judecătorii au precizat că acesta se poate încadra la handicap mediu.

Drept urmare au dat o decizie prin care au obligat comisia să emită un certificat prin care să ateste faptul că bărbatul este încadrat la gradul de handicap mediu.

Decizia poate fi contestată în termen de 15 zile de la comunicare.

 

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Petru

    marți, 28.11.2023 at 23:08

    Dacă sărea cu ,,plicul”era altceva. Ăștia din comisie ar trebuii dați jos. Și mai sunt și alte cazuri !!!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax