Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Un bărbat din Alba și-a luat cu 1000 de euro un permis fals de conducere, de la un prieten. A fost prins din întâmplare după un an

Publicat

Un bărbat din Alba care și-a cumpărat de la o cunoștință, un permis fals de conducere, a fost condamnat recent pentru fals în înscrisuri materiale.

Bărbatul a fost condamnat în data de 22 martie 2024 de magistrații Judecătoriei Aiud. Sentința a venit la aproape patru ani de când și-a cumparat permisul.

Este vorba despre un permis fals emis de autoritățile din Marea Britanie.

Cazul este similar cu cel al unui alt bărbat, care și-a cumpărat un permis fals, cu 2000 de euro de pe Facebook. Acesta a fost condamnat tot de Judecătoria Aiud.

Citește pe link-ul de mai jos ce s-a întâmplat cu șoferul în cauză.

CITEȘTE ȘI: Permis auto cumpărat cu 2000 de euro de pe Facebook. Ce a pățit un bărbat din Alba după ce a mers cu ”documentul” la poliție

Permis fals cumpărat cu 1000 de euro: Cum și-a cumparat bărbatul carnetul de șofer

Acesta avea un număr de telefon al unei persoane despre care știa că îi poate face rost de un permis fals de conducere. Drept urmare a contactat persoana în cauză i-a trimis datele personale și o poza și a plătit suma de 1000 de euro.

Apoi, în scurt timp a primit documentul fals.

În luna august/septembrie a anului 2020 (fără a se putea stabili cu exactitate data), inculpatul a contactat telefonic o persoană care i-a promis că-i va obţine un permis de conducere eliberat de autorităţile britanice, fără a fi necesar să urmeze cursurile vreunei şcoli de şoferi şi fără a trebui să conducă, sens în care inculpatul a pus la dispoziția respectivei persoane (a comunicat) datele sale de identificare, precum și poza sa în vederea falsificării documentului, achitând în schimbul acestuia suma de 1000 euro în numerar, inculpatul intrând în posesia permisului de conducere falsificat în cursul lunii septembrie 2020, au notat magistrații.

A condus timp de un an cu permisul fals

Acesta s-a folosit de documentul fals până timp de aproape un an. La un moment dat, în data de 27 noiembrie 2021 a făcut o greșeală în trafic și a fost tras pe dreapta de polițiști.

Ulterior, la data de 27.11.2021, în jurul orei 14:40, fiind oprit de organele de poliție, ca urmare a comiterii unei contravenții la regimul rutier, acesta a prezentat permisul de conducere falsificat cu denumirea DRIVING LICENCE, pretins emis de autoritățile din Regatul Unit al Marii Britanii, valabil pentru categoriile B1/B/B1E/C1/C/C1E/f/k/p/q, se arată în documentul citat.

Polițiștii și-au dat seama că este un fals și i-au făcut dosar penal.

Pedeapsa primită

În data de 22 martie 2024, magistrații din Aiud l-au condamnat pe bărbat la 11 luni de închisoare cu amânare.

Momentan decizia nu este definitivă și poate fi atacată în apel, la instanța superioară.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax