Connect with us
Publicitate

CÂMPENI

Un bărbat din Câmpeni a dat în judecată IPJ Alba, după ce a fost amendat că a sunat de două ori la 112. Ce au decis judecătorii

Publicat

sediu ipj

Un bărbat din Câmpeni, care a sunat de două ori la 112 să raporteze că a găsit vegetație uscată arsă pe terenul unui vecin, a fost amendat cu 1.000 de lei, de către agenții constatori, pentru apelarea abuzivă a numărului de urgență.

Bărbatul nu a fost de acord cu amenda primită și a acționat în instanță Inspectoratul Județean de Poliție Alba, la Judecătoria Câmpeni, unde a cerut anularea amenzii.

De reținut este faptul că în luna martie când s-a petrecut fapta, amenda pentru abuzarea numărului de urgență 112 era de la 500 lei la 1.000 de lei. 

Mai exact, în 26 martie 2019, bărbatul, B.C., a apelat la numărul de urgență 112 și a solicitat intervenția poliției, întrucât în apropierea proprietății sale a găsit vegetație uscată arsă pe terenul unui vecin. 

Deoarece timp de o oră nu a ajuns niciun agent de polție, bărbatul a apelat iar la numărul de urgență. După al doilea telefon, la fața locului s-au prezentat agenți de poliție ai postului din Câmpeni, care l-au amendat pe acesta cu suma maximă prevăzută de lege pentru apelarea abuzivă a numărului de urgență, adică 1.000 de lei. 

În timpul procesului de la Judecătoria Câmpeni, instanța a considerat că nu era o urgență apelarea de două ori la numărul 112, în condițiile în care focul nu mai ardea, dar nici nu a găsit justificat motivul pentru care agentul constatator l-a amendat pe acesta cu suma maximă prevăzută de lege. 

”Astfel, instanța reține că agentul constatator nu a probat că petentul a mai fost sancționat pentru astfel de fapte, nu a justificat motivul pentru care a aplicat sancțiunea maximă” se arată în motivarea instanței. Mai mult magistrații au considerat că bărbatul putea să primeasă doar un avertisment pentru fapta sa.

Din aceste motive, în data de 19 septembrie, Judecătoria Câmpeni a admis cererea bărbatului și a înlocuit cu un avertisment amenda contravențională de 1.000 de lei. 

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax