Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Un bărbat suspectat că a distrus casa din Alba Iulia a lui Teodor Atanasiu, trimis în judecată. Acuzații grele ale procurorilor

Publicat

Un bărbat acuzat că a distrus casa din Alba Iulia a fostului ministru Teodor Atanasiu, a fost trimis în judecată de procurori. 

Parchetul de pe lângă Judecătoria Alba Iulia a transmis marți un comunicat de presă în care detaliază infracțiunile pe care le-ar fi comis suspectul: amenințări, distrugeri și furt.

Comunicatul precizează că este vorba despre casa unui fost ministru al Apărării, însă sursele Alba24 au precizat că este vorba despre proprietatea din Alba Iulia a familiei Atanasiu.

Comunicatul Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia

Procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia a dispus, la data de 13.06.2024, trimiterea în judecată a inculpatului cercetat în stare de arestare preventivă, pentru săvârșirea infracţiunilor de:

  • furt calificat – distrugere
  • 8 infracțiuni de ultraj – amenințare
  • incitare la violență, ură și discriminare, și
  • ameninţarea săvârşită nemijlocit ori prin mijloace de comunicare directă contra unui medic, asistent medical, şofer de autosanitară, ambulanţier sau oricărui alt fel de personal din
    sistemul sanitar, aflat în exerciţiul funcţiunii ori pentru fapte îndeplinite în exerciţiul funcţiunii.

În rechizitoriul întocmit în cauză s-a reţinut, în esență, faptul că:

  • în perioada decembrie 2022 – ianuarie 2023 a distrus prin ardere, și nu numai, mai multe bunuri ce se aflau în imobilul nr. *** de pe str. ****** din mun. Alba Iulia, imobil pe care în acea perioadă îl închiriase de la persoanele vătămate A și A, respectiv un televizor marca Samsung, 4 bucăți scaune de terasă, 4 bucăți scaune de bucătărie, o bibliotecă din lemn, mai multe cărți, o centrală pe  gaze naturale, mobilier pentru decor din bambus, topogan pentru copii din material plastic, 8 tablouri și a cauzat distrugeri la nivelul aceluiași imobil prin ardere, desenare și scrijelire, a deteriorat prin ardere mai multe prize și doze electrice, cabluri electrice, cabluri de telefonie și internet și sistemul de alarmare și protecție, cauzând astfel un prejudiciu în cuantum de 134.325 de lei.
  • în perioada decembrie 2022 – ianuarie 2023, din interiorul unei camere închise cu cheia, aflată la demisolul imobilului nr. *** de pe str. ****** din mun. Alba Iulia, în care inculpatul nu avea acces și în care a pătruns prin spargea geamului ușii de acces, în care se aflau depozitate mai multe obiecte personale aparținând familiei A., inculpatul a sustras mai multe plachete, medalii și distincții din perioada de timp în care A. ocupa funcția de Ministru al apărării, o machetă de pistol și un încărcător marca Glock.

În intervalul de timp 11.12.2023 – 12.04.2024, inculpatul a adresat, în diferite circumstanțe și multiple modalități, direct sau indirect, inclusiv prin rețele de socializare, amenințări cu acte de violență și/sau cu moartea, mai multor ofițeri și subofițeri de poliție, după caz, în timpul și/sau în legătură cu atribuțiile de serviciu ale persoanelor vătămate.

Totodată, la data de 29.01.2024 și la data de 30.01.2024, prin intermediul unor materiale video postate pe rețeaua de socializare Facebook, de pe un cont, a transmis amenințări cu moartea persoanei vătămate Ț. .

La data de 11.01.2024, într-un videoclip postat pe rețeaua de socializare Facebook, de pe un cont de Facebook, a îndemnat publicul la acte de violență împotriva persoanelor de etnie rromă, respectiv la tăierea gâtului şi incendierea acestei categorii de persoane şi la eliminarea lor, incitând astfel la ură și discriminare.

La data de 12.03.2024, în timp ce se afla internat în Spitalul de Psihiatrie Alba Iulia, folosind un telefon mobil, a realizat un material video în cadrul căruia a transmis amenințări cu moartea medicului psihiatru C. (angajată în cadrul Spitalului de Psihiatrie).

Precizăm că întocmirea rechizitoriului este o etapă a procesului penal, reglementată în codul de procedură penală, care reprezintă finalizarea anchetei penale şi trimiterea dosarului la instanţă, spre judecare, activitate care nu poate în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie
Parchetul de pe lângă Judecătoria Alba Iulia

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax