Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Un cadru medical din Alba, primul donator de plasmă din județ pentru tratamentul bolnavilor cu COVID-19

Publicat

Centrul de Transfuzie Sanguină (CTS) Alba Iulia a fost dotat cu un echipament special, cu care s-a recoltat, vineri, în premieră pe județ, plasmă de la o pacientă vindecată de COVID-19.

Potrivit reprezentanților centrului, donatoarea este cadru medical și a acceptat să se supună procedurii de plasmafereză știind că bolnavii de COVID-19, aflați în stare gravă, au nevoie de ajutor.

”Acest ajutor înseamnă, pe lângă medicația obișnuită, administrarea de plasmă, bogată în anticorpi anti-SARS-COV-2, care îi ajută pe pacienți să lupte cu boala. Prin transfuzia plasmei de la donatorul vindecat, la pacientul infectat cu virusul SARS-COV-2, vor fi transferati și anticorpii specifici, ajutând astfel organismul bolnavului să neutralizeze virusul până când va putea să ”fabrice” proprii anticorpi neutralizanți. Tratamentul este experimental și se aplică în țări ca: Italia, Germania, Franța, Olanda, Japonia, SUA, Canada, iar la noi în țară, de șase săptămâni. Rezultatele sunt promițătoare”, precizează dr. Ana Savu, de la CTS Alba Iulia.

Reprezentantul centrului a mai precizat că vineri s-a recoltat o cantitate de 600 ml plasmă care s-a divizat în trei unități. Acestea vor putea fi administrate la trei pacienți cu COVID-19, aflați în stare gravă, dacă rezultatele testelor vor fi bune.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax