Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Un deținut al Penitenciarului Aiud, condamnat pentru omor, rămâne închis după ce procurorii au contestat eliberarea condiționată

Publicat

aiud penitenciar

Un deținut al Penitenciarului Aiud, care mai avea de executat șase ani dintr-o pedeapsă de 25 de ani pentru omor, rămâne după gratii. Inițial, bărbatul a fost eliberat condiționat, în data de 26 iulie, de către magistrații Judecătoriei Aiud. 

Procurorii au făcut apel la decizia judecătorilor din Aiud, iar dosarul a ajuns la Alba Iulia, la Tribunalul Alba.

În data de 21 august, apelul procurorilor a fost admis, iar magistrații Tribunalului Alba au decis că bărbatul nu poate fi încă eliberat din închisoare.

Este vorba despre un bărbat care a intrat în închisoare în 2005, după o condamnare de 25 de ani dată de Tribunalul Sibiu, într-un caz de omor deosebit de grav.

Acesta a stat închis în mai multe penitenciare din România. În ultimii ani a fost închis la Penitenciarul de Maximă Siguranță Aiud, de unde din 2022 a început să formuleze mai multe cereri de eliberare condiționată.

CITEȘTE ȘI: Un bărbat eliberat din Penitenciarul Aiud după 18 ani de închisoare. A fost condamnat pentru omor deosebit de grav în 2005

În 2022, a făcut trei cereri, dar au fost respinse. Într-o motivare a instanței din 2022, medicul psiholog susținea că are un comportament ambivalent care nu denotă că acesta ar fi dat semne că și-ar fi îndreptat comportamentul.

La un an de la respingerea cererii, magistrații Judecătoriei Aiud au admis formularea bărbatului și au admis ca acesta să fie eliberat din penitenciar, deși mai avea de executat încă șase ani.

În apel, magistrații Tribunalului Alba au modificat decizia și au anulat eliberarea condiționată.

Admite contestația formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Aiud împotriva sentinţei penale nr. 535/2023 pronunţată de Judecătoria Aiud în dosarul nr. 3051/175/2023.

”Desfiinţează integral sentinţa penală atacată şi rejudecând cauza: Respinge propunerea privind liberarea condiţionată formulată de Comisia pentru liberare condiționată din cadrul Penitenciarului Aiud privind persoana condamnată L. I., deținut în Penitenciarul Aiud.

Fixează termenul pentru privind rediscutarea în comisia pentru liberare condiționată după data de 25.01.2024”, se arată în motivarea instanței.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax