Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Un drum comunal din Roșia Montană, ce face legătura între Cărpiniș, Vârtop și Gârda Bărbulești, va fi asfaltat și modernizat

Publicat

Drumul comunal DC 148 din Roșia Montană, în lungime de 6,2 km, ce asigură legătura între Cărpiniș (DN 74A), Vârtop și Gârda Bărbulești (DC 146), va fi asfaltat și modernizat printr-o investiție de aproape 5,2 milioane de lei. 

Primăria Roșia Montană a lansat pe 29 septembrie, în SEAP, o licitație pentru proiectarea și execuția lucrărilor de reabilitare și modernizare a drumului comunal DC 148.

Valoarea totală estimată a investiției este de 5.196.555,33 de lei, fără TVA.

Potrivit documentației, drumul comunal DC 148 din comuna Roșia Montană asigură legătura localităţilor aparţinătoare comunei, respectiv Cărpiniş, Vârtop şi Gârda Bărbuleşti.

Drumul își are începutul tronsonului proiectat în drumul național DN 74A și sfârșitul tronsonului proiectat în drumul comunal DC 146, având o lungime proiectată de 6,22 km.

Drumul comunal este de clasă tehnică V, cu o bandă de circulaţie.

Drumul prezintă o structură rutieră nerigidă care prezintă o îmbrăcăminte asfaltică pe primii 2 km iar pe restul tronsonului structura rutieră este formată dintr-o pietruire, aflată în prezent într-o stare stare tehnică necorespunzătoare.

Din punct de vedere geometric, drumul are o platformă de cca 3,5 – 4,0 m, o parte carosabilă de circa 3,0 – 4,0 m.

Pe aproximativ întreaga lungime a drumului şanţurile existente sunt corespunzătoare, fiind necesară repararea locală sau completarea după caz cu dispozitive noi de colectare a apelor de suprafaţă. Pentru asigurarea scurgerii corespunzătoare a apelor se recomandă proiectarea de noi podeţe – tubulare, sau amenjarea şi decolmatarea podeţelor existente unde este cazul.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax