Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

UPDATE: Un elicopter cu pilot român s-a prăbușit în Grecia. Participa la o misiune de stingere a incendiilor. Pilotul a murit

Publicat

Un elicopter cu pilot român, care lua parte la stingerea unui incendiu de vegetație s-a prăbușit în mare, în Grecia. Acesta a fost găsit în viață. Elicopterul s-a prăbușit în zona mării, pe plaja Plaka din Samos. 

UPDATE: Pilotul român a decedat. Salvatorii au reușit să îl aducă la mal, grav rănit, dar a murit ulterior, potrivit www.protothema.gr. 

Cei doi dintre pasagerii care au fost găsiți în zona mării, au fost duși la mal inconștienți. S-a încercat  resuscitarea lor la fața locului,  efort care a continuat pe perioada transferului lor la spital, însă nu a dat rezultate. La spital medicii greci au confirmat decesul.

Trei persoane au fost salvate miercuri după ce elicopterul lor s-a prăbușit în mare în largul insulei Samos, în timp ce se luptau cu un incendiu, scrie Greek Reporter. Informațiile sunt încă contradictorii: a patra persoană era încă dispărută, scrie presa greacă. în timp ce doi membri ai echipajului au fost găsiți inconștienți, scrie Samos24.gr.

Pompierii au declarat că „operațiunea de salvare este în desfășurare”, potrivit Reuters. Accidentul a avut loc pe coasta de vest a insulei.

Elicopterul, vechi de zeci de ani, fusese închiriat de guvernul elen.

Era un elicopter mediu cu dublă turbină Mil Mi-8 de fabricație sovietică.

Miercuri devreme, 27 de pompieri, patru avioane de stins incendii și trei elicoptere au fost trimise în zonă pentru a interveni la un incendiu de veggetație, potrivit Reuters.

Săptămâna trecută, în țară au fost înregistrate 52 de incendii de vegetație într-o perioadă de 24 de ore. Pompierii români participă și în acest an la misiuni de sprijin pentru colegii lor greci. Printre cei aflați în Grecia se află și doi pompieri de la ISU Alba.

Foto: samos24.gr

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax