Connect with us
Publicitate

CÂMPENI

Un fermier condamnat la închisoare cu executare de Judecătoria Câmpeni, pentru abandon de familie. Nu a plătit pensia alimentară

Publicat

Un fermier a fost condamnat la închisoare cu executare de judecătorii din Câmpeni, pentru abandon de familie. 

Mai exact, potrivit motivării instanței, bărbatul nu a plătit timp de ani întregi pensia alimentară, deși a fost obligat de Judecătoria Câmpeni să facă acest lucru. 

În data de 28 martie 2023, judecătorii au dat o primă decizie în acest caz, iar motivarea instanței a devenit publică fiind disponibilă pe portalul rejust.ro. 

Este vorba despre un bărbat din județul Mureș care are doi copii cu o femeie, în județul Alba, în Câmpeni.

Potrivit documentului citat, ”în perioada în care a locuit alături de familie, acesta deţinea proprietăţi, mai exact teren cu suprafeţe întinse, casă de locuit şi multe animale.

Veniturile familiei erau obţinute din valorificarea roadelor pământului exploatarea terenului şi din vânzarea animalelor”, se arată în motivarea instanței.

La un moment dat a intervenit divorțul între bărbat și femeie, iar în baza deciziei judecătorilor copiii au revenit mamei.

Însă bărbatul a fost obligat în 2019, la plata a 200 de lei, lunar pentru fiecare copil, fapt pe care nu l-a făcut.

De asemenea, în documentele instanței este precizat că acesta nu s-a mai interesat de copii din anul 2015.

Pentru ce a fost condamnat la închisoare cu executare

”Astfel, se va reţine că fapta inculpatului  care, deși prin sentința civilă a Judecătoriei Câmpeni, a fost obligat la plata unei pensii de întreținere, lunară, în sumă de 200 lei, lunar, pensie de întreținere, în favoarea minorilor cu rea – credință, acesta nu s-a achitat de această obligație legală, pentru o perioadă mai mare de 3 luni, consecutiv, respectiv din luna ianuarie 2019 și până în august 2022 raportat la minorul  iar cu privire la persoana vătămată din luna ianuarie 2019 și până în data de 12.07.2021, când a împlinit vârsta de 18 ani, având o restanță de 17 200 lei, întrunește elementele constitutive ale infracțiunii de :„abandon de familie”, au precizat magistrații în motivarea instanței.

Ce pedeapsă a primit

Pentru fapta de abandon de familie bărbatul a fost condamnat la un an de închisoare cu executare.

Decizia magistraților din Câmpeni nu este definitivă și poate fi atacată în apel, în termen de zece zile de la comunicare.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. pilu

    sâmbătă, 01.04.2023 at 12:15

    Dar de ce trebuie aşteptat trei ani ? Nu se putea porni acţiunea după şase luni, de exemplu ?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate


Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax