Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Un fost poliţist din Alba şi soţia sa, căutaţi prin Interpol, găsiți în Marea Britanie. Acuzați de un prejudiciu de peste 250.000 lei

Publicat

pol

dubă politieDouă persoane din Alba Iulia, judecate în lipsă pentru evaziune fiscală şi înşelăciune cu pachete turistice au fost identificate de autorităţi în Marea Britanie. Mihaela Iancu şi Radu Iancu, fost poliţist, au fost căutaţi prin Interpol cu mandat internaţional de arestare în lipsă. Cei doi soți sunt acuzaţi că au produs un prejudiciu de peste 250.000 de lei.

În octombrie 2014, cei doi soţi au fost trimişi în judecată, în lipsă. Ultimul termen al procesului a avut loc în 28 septembrie 2015, când instanţa a solicitat informaţii despre executarea mandatelor de arestare.

„Faţă de lipsa de procedură cu partea civilă C.N, dar şi faţă de lipsa inculpaţilor, precum şi în vederea emiterii unei adrese către Autoritatea Judiciară din Marea Britanie pentru a comunica stadiul executării mandatelor de arestare emise pe numele inculpaţilor, amânat cauza la data de 09.11.2015”, se precizează în minuta instanţei de judecată.

Pe numele celor doi au fost emise mandate de arestare în aprilie 2014, când a început ancheta. Cei doi soţi au fost trimişi în judecată pentru înşelăciune şi evaziune fiscală şi folosire a creditului societăţii în scopuri contrare acestuia. Prejudiciul calculat depăşeşte 250.000 de lei din care peste 160.000 reprezintă suma cu care au fost înşelate câteva zeci de familii din Alba cu excursii inexistente. Banii au fost încasaţi personal de cei doi soţi care, ulterior, au fugit din ţară.

În dosar sunt 31 de părţi civile şi 4 părţi vătămate, reprezentând persoane care au cumpărat excursiile şi nu au mai beneficiat de serviciile turistice. Radu Iancu a fost timp de 3 ani şef la Serviciul Public de Paşapoarte Alba. Agenţia de turism implicată este Everest Travel SRL Alba Iulia unde este administrator şi asociat Elena Mihaela Iancu. Infracţiunile au avut loc în perioada 2011 – 2012.

Media costului unui pachet turistic este de aproximativ 5.000 de lei, adică mai mult de 1.000 de euro. Sumele de bani au fost încasate personal de către cei doi soţi. Aceştia inculpaţi sunt acuzaţi şi de sustragerea de la plata unor obligaţii către stat în valoare de circa 70.000 de lei. Elena Mihaela Iancu şi Radu Iancu sunt daţi în urmărire naţională şi internaţională. Agenţia de turism nu mai funcţionează în prezent având în vedere că a depus ultimul bilanţ contabil pe anul 2009. Potrivit site-ului Ministerului Finanţelor, firma a depus bilanţuri în perioada 2005 – 2009. În aprilie 2012 societatea Everest Travel SRL a fost declarată inactivă.

Radu Iancu a fost timp de aproape 3 ani şef al Serviciului public de Paşapoarte Alba, instituţie aflată în subordinea Prefecturii. După ce a fost schimbat de la conducerea instituţiei a mai rămas o perioadă pe funcţie de execuţie după care a reuşit să se transfere într-o altă structură a Ministerului Afacerilor Interne, la IGPR. În toată această perioadă, bărbatul a intermediat pachete turistice şi pentru angajaţi din sistemul de poliţie şi cel judiciar. Soţul convingea oamenii să cumpere excursii exotice, iar soţia încasa banii.

sursa: adevarul.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax