Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Un grup de fete, ”adevărate detective” pentru descoperirea unui tânăr din Alba Iulia care a ucis o pisică. Povestea ”anchetei”

Publicat

În urmă cu mai bine de șapte luni pe rețelele de socializare erau postate mai multe imagini cu un tânăr care chinuia o pisică.

Mai exact, în imaginile respective pisica apărea plină de sânge, după ce a fost ștrangulată, lovită și bagată în spatele unui frigider, iar după a fost aruncată de la etajul nouă al unui bloc.

În scurt timp, șapte fete s-au unit pe internet și au început să îl caute pe ”Isus”, persoana care postase imaginile pe internet și care ar fi ucis pisica. După multe cercetări, toate indiciile au dus la Alba Iulia, către un tânăr de 18 ani.

Libertatea.ro a luat legătura cu fetele care au mers pe firul imaginilor apărute, care au chestionat sute de persoane pentru a da de urma tânărului din Alba Iulia.

Pe urmele lui ”Isus”

Prima care a început cercetările a fost Denisa Drăguț, o tânără din Târgu Jiu, studentă la Facultatea de Drept din București.

Acesta a povestit pentru reporterii de la Libertatea cum a fost șocată de modul în care pisica era chinuită: ”Am plâns, am dat replay de 10-15 ori, nu mă uitam și doar ascultam vocea lui și cea a pisicuței sau doar mă uitam având sunetul oprit. De fiecare dată diferit, de fiecare dată suferind pentru ceea ce văd”, își amintește Denisa Drăguț.

CITEȘTE ȘI: Tânăr de 18 ani din Alba Iulia, reținut de poliție. A filmat cum chinuie o pisică și a postat imaginile pe internet

Denisa a făcut imediat un grup pe Facebook, alături de o altă tânără, Anamaria, la care au aderat în jur de 200 de persoane și rapid au început să caute informații.

Informațiile au început să curgă

La scurt timp, informațiile au început să apară. Prima dată au aflat că video-urile și grupurile au apărut pe un grup de de WhatsApp, de unde o fată le-a luat și le-a postat pe Facebook. Au aflat posibile locații, posibili prieteni, posibile date de contact.

Însă fetele au spus că mai mulți prieteni ai tânărului s-au infiltrat în grup și le-au indicat piste care s-au dovedit a fi greșite.

Între timp grupul a fost închis deoarece încălca datele personale, dar fetele nu s-au lăsat și au făcut altul secret și în paralel verificat străzi, blocuri, profiluri de social-media, telefoane, Google Maps, au fotografiat scări de bloc, au împărțit clipurile video în frame-uri pentru a găsi eventuale detalii, se mai arată în materialul publicat de libertatea.ro.

Cum l-au găsit pe ”Isus”

Căutările au durat aproximativ o lună, timp în care Denisa și celelalte tinereau aflat că filmările au ajuns pe grupurile de WhatsApp pe care acesta a postat filmările – așa-zise „clanuri” în care copii de 9-10 ani sau mai mari și tineri de 18-20 de ani „vorbesc despre tot și despre nimic”, se înjură între ei, iar fetele, multe minore, trimit nuduri.

„Ca să faci parte dintr-un clan, trebuie să dai o probă. O doamnă din grupul nostru le-a jucat jocul. A dat probă. A fost în conferință cu câțiva băieți și o fată de maximum 18 ani. Proba era următoarea: trebuia să înjuri, să înjuri cât de bine știi tu sau cât de mult poți tu. Doamna are peste 40 de ani, job, soț, a fost sunată noaptea și înjurată la telefon sau pe rețelele de socializare”, a spus Denisa Drăguț.

Într-un final au ajuns la persoana din spatele video-urilor. Un tânăr de 18 ani din Alba Iulia, însă nu aveau o identitate clară, ci doar pseudonimul ”Isus”.

Fetele au trimis tot ce au strâns la IPJ Alba, însă ele cred ca persoana reținută de polițiști pe data de 29 mai nu ar fi cel care a postat video-urile pe internet.

Ce spus IPJ Alba la data respectivă: polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției Municipiului Alba Iulia l-au identificat și reținut pe un tânăr de 18 ani, din Alba Iulia, care este bănuit de săvârșirea infracțiunii de rănirea sau schingiuirea animalelor În sarcina acestuia sa reținut faptul că, la data de 18 mai, în jurul orei 23,30, ar fi luat o pisică de pe stradă, pe care ulterior ar fi ranit-o. Tânărul a filmat această activitate și a postat-o pe o rețea de socializare. Față de tânăr cercetările sunt continuate.

Momentan, dosarul se află la Parchetul de pe lângă Judecătoria Alba Iulia.

sursă: libertatea.ro 

sursă foto: captura foto, video libertatea.ro.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. AE

    duminică, 13.12.2020 at 19:51

    mi-ar placea sa stiu cine e faptasul; l-as mustra, sa stie ca nu e ok ce a facut. Orice informatie e binevenita. Multumesc anticipat
    +

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax