Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Un medic din Oradea ”campion la șpagă”: Suma incredibilă pe care a strâns-o din mită în doar 25 de zile

Publicat

Un medic din Bihor a ajuns ”campion la șpagă” după ce în doar 25 de zile ar fi  primit mită de la 491 de pacienţi, în valoare de 90.370 lei și 17.760 de euro. Faptele pentru care Vasile Sălăjan, fost șef al serviciului de expertiză medicală din cadrul Casei Judeţene de Pensii Bihor, s-au petrecut în perioada 11 mai – 15 iunie 2015.

Însă, medicul primar a fost trimis în judecată abia marți, 8 decembrie, la aproape 6 ani de la comiterea faptelor.

Ce au notat procurorii în rechizitoriu

”În perioada 11 mai – 15 iunie 2015 (25 zile lucrătoare), inculpatul Sălăjan Vasile, în calitatea menționată mai sus, ar fi primit, în mod direct și prin intermediar, de la 491 de pacienți, suma totală de 90.370 lei, 17.760 de euro și alte foloase care nu i se cuveneau, în legătură cu îndeplinirea unor acte care intrau în atribuțiile sale de serviciu.

Concret, aceste foloase ar fi fost primite de către medic în legătură cu: emiterea unor decizii medicale asupra capacității de muncă a persoanelor respective, încadrarea într-un grad de invaliditate, revizuirea medicală ori emiterea deciziei medicale asupra capacității de muncă.

În cauză, a fost dispusă măsura asigurătorie a sechestrului asupra unor bunuri mobile și imobile ce aparțin inculpatului.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Bihor, cu propunere de a se menține măsurile asigurătorii dispuse în cauză și de a se dispune confiscarea extinsă cu privire la mai multe sume de bani, cca. 7.000 acțiuni și un imobil” se arată în rechizitoriul întocmit de procurori.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax