Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

UPDATE: Un nou caz de coronavirus, confirmat oficial în România. Pacient de 51 de ani, aflat în izolare la domiciliu

Publicat

Autoritățile au confirmat al optulea caz de infecție cu coronavirus în România, un pacient de 51 de ani, din județul Olt, care a intrat în contact cu bărbatul de 71 de ani, din Suceava, diagnosticat cu COVID – 19 după ce s-a întors din Italia.

UPDATE: Grupul de Comunicare Strategică a actualizat informațiile, vineri după-amiaza. Sunt internați cinci pacienți diagnosticați cu COVID-19, în centre specializate din Timișoara, Cluj-Napoca, Iași și Craiova, potrivit sursei citate. Al optulea caz confirmat este de fapt un bărbat de 51 de ani, din Olt.

Citește și DOUĂ noi cazuri de coronavirus, confirmate în România. Numărul total al îmbolnăvirilor a ajuns la 17

Bărbatul nu prezintă simptome specifice și este internat la Spitalul de boli infecțioase din Craiova. În momentul confirmării, acesta se afla în izolare la domiciliu, din data de 29 februarie.

Starea de sănătate a tinerilor de 16 ani din Timișoara este bună.

La nivel național, se află în carantină 22 persoane, pentru alte 12.619 de persoane fiind dispusă măsura auto-izolării la domiciliu.

Până la această oră, au fost prelevate și analizate 734 probe de la persoanele care au sosit în România din zone afectate de infecția cu COVID-19 (coronavirus) ori persoane care au intrat în contact cu pacienți confirmați cu acest virus. Dintre acestea, 726 au ieșit cu rezultat negativ,adică persoanele de la care au fost prelevate mostrele analizate nu sunt infectate cu virusul.

Știrea inițială

„A fost confirmat pozitiv al 8-lea caz de infectare cu noul coronavirus. Este vorba de o femeie de 51 ani, din Olt, care a călătorit din Italia în același autocar cu bărbatul de 71 de ani din Suceava, fiind contact direct al acestuia. Femeia se află în acest moment în izolare la domiciliu”, potrivit unei informări a Grupului de Comunicare Strategică.

Până pe data 6 martie, la nivel național au fost confirmate 8 cazuri de cetățeni infectați cu virusul COVID – 19 (coronavirus).

Dintre cei 8 cetățeni care au contactat virusul, 3 sunt declarați vindecați. Unul a fost externat, iar ceilalți doi rămân, momentan, sub observație medicală, în spital, conform deciziei medicilor din Timișoara.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax