Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Un nou caz de furt de struguri, la Blaj. Cinci persoane, surprinse în timp ce transportau „marfa” cu o căruţă

Publicat

Miercuri, 26 septembrie, la Blaj a fost semnalat un alt caz de furt de struguri dintr-o podgorie îngrădită. Cinci persoane riscă închisoarea, după ce au fost prinşi de oamenii legii în timp ce transportau mai mulţi saci cu 81 kilograme de struguri, cu o căruţă.

Aceştia au fost observaţi, miercuri, în jurul orei 16.00, pe strada Clujului din Blaj, de către un subofițer din cadrul Secției de Jandarmi Blaj, aflat în timpul liber. Acesta şi-a anunţat colegii, iar, în scurt timp, au oprit grupul suspect pentru control. Cei cinci au recunoscut că furaseră strugurii dintr-o podgorie îngrădită și semnalizată corespunzător. În urma cântăririi, a rezultat cantitatea de 81 kg de struguri care a fost ridicată în vederea confiscării și returnată unui reprezentant al părții păgubite.

Suspecţii (doi bărbaţi şi trei femei) au fost identificaţi ca fiind Maricel V. (45 de ani), L.P. (17 ani), Simina V. (33 de ani), Gabi B. (36 de ani) şi Iulia G. (35 de ani) – toţi din Blaj. Pe numele acestora au fost întocmite actele premergătoare începerii urmăririi penale, fiind susceptibili de săvârşirea infracţiunii de furt calificat.  Cercetările în cauză vor fi continuate de Parchetul de pe lângă Judecătoria Blaj, iar, dacă vor fi găsiți vinovați, riscă să fie sancționați cu amendă penală sau chiar cu închisoarea.

„Având în vedere că în ultima perioadă a crescut numărul cazurilor de sustragere de produse agricole (în special struguri) din zona Blaj, atragem atenția că a fost suplimentat numărul misiunilor executate de echipajele de jandarmerie. Pe timpul acestora, jandarmii vor urmări prevenirea furturilor și, la nevoie, vor acționa cu fermitate pentru combaterea acestora. Totodată, facem apel la spiritul civic al cetățenilor și le indicăm să ia atitudine, nu tolereze astfel de fapte, să le semnaleze prompt la 112 deoarece împreună vom avea mult mai mult succes în demersul nostru de a-i descuraja pe cei care atentează la proprietatea publică sau privată”, au transmis jandarmii din Alba.

Foto: arhivă

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax