Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Un nou caz de poluare în Alba. Deversare accidentală de substanţe organice pe râul Sebeş, în zona Oarda

Publicat

poluare raul sebes Sistemul de Gospodărire a Apelor Alba (SGA) şi Garda de Mediu au fost sesizate, la începutul acestei săptămâni, într-un alt caz de poluare în judeţul Alba. Este vorba despre o deversare accidentală de substanţe organice, de la o societate din domeniul procesării de carne din zona Oarda, în râul Sebeş.

Incidentul s-a produs duminică după-amiaza, iar condiţiile în care s-a petrecut acesta şi analizele în funcţie de indicatorii pentru calitatea apei sunt încă în verificare.

„Este vorba despre un caz de poluare accidentală cu substanţe organice, printr-o deversare din neglijenţă de la staţia de epurare a unei societăţi comerciale. Nu a fost înregistrată mortalitate piscicolă pe râul Sebeş, în urma acestui incident, fiind prelevate probe. Vom face în continuare analize, iar cel mai probabil unitatea va fi sancţionată”, a declarat directorul SGA Alba, Traian Matiş, pentru Alba24.ro.

Potrivit sursei citate, este vorba de aproximativ 35 de metri cubi de apă cu nămol (substanţe organice), ce a ajuns în râul Sebeş, pe parcursul unui interval mai lung de timp, duminică, după ora 15.30, de la staţia de epurare a societăţii comerciale. Matiş a precizat că incidentul a fost stopat în jurul orei 18.00.

Comisarul şef al Gărzii de Mediu Alba, Dorin Zdrânc, a precizat că acest incident a ajuns şi atenţia instituţiei din judeţ pe care o coordonează, însă sancţiunea va fi aplicată de SGA.

Reamintim că firma Elit a mai fost amendată acum trei ani, pentru un incident similar, cu 30.000 de lei.

Citeşte şi Concluziile anchetei în cazul poluării accidentale de pe râul Sebeş, zona „Elit”. Amendă de 30.000 de lei pentru firmă

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax