Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Un nou model de decont TVA pentru agricultori. Propunere a Agenției Naționale de Administrare Fiscală

Publicat

contabil datorie Un nou model de decont de TVA pentru agricultori este propus de Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF), având în vedere modificările fiscale intervenite la începutul acestui an.

“Din 1 ianuarie 2017 a fost introdus regimul special pentru agricultori care le permite acestora să beneficieze de o compensație în cotă forfetară pentru taxa aferentă achizițiilor.

Totodată, persoanele impozabile înregistrate în scopuri de TVA care efectuează achiziții de la agricultori pot deduce această compensație.

Aceste schimbări legislative necesită aprobarea unui nou model de decont de TVA. Decontul de taxă pe valoarea adăugată propus se utilizează începând cu declararea obligațiilor fiscale aferente primei perioade fiscale din anul 2017”, se precizează într-un comunicat ANAF din 20 ianuarie.

Potrivit ANAF, persoanele impozabile înregistrate în scopuri de TVA, care efectuează în perioada de raportare numai operațiuni în interiorul țării, pot opta pentru completarea formularului de decont simplificat, prin bifarea căsuței corespunzătoare din programul de asistență pus la dispoziție pe pagina de internet a Agenției Naționale de Administrare Fiscală.

Reamintim că TVA este de 19%, din 1 ianuarie 2017. Cota se aplică asupra bazei de impozitare pentru operațiunile impozabile nescutite de taxă sau care nu sunt supuse cotelor reduse.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax