Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Un nou pas pentru centura de Sud-Vest din Alba Iulia. Va avea 4 benzi, trotuare și piste de biciclete. Licitație pentru proiectare

Publicat

Primăria Alba Iulia a lansat licitația pentru proiectarea unei artere noi, pe latura de sud-vest a municipiului, cu rol de culoar verde de mobilitate. Potrivit proiectului, noua centură va avea patru benzi, trotuare și piste de biciclete și o lungime de circa 2,6 km. Aceasta va lega zona intersecției dintre B-dul Revoluției 1989 și strada Lalelelor și zona intersecției dintre B-dul Ferdinand și strada Viilor. 

Primăria Alba Iulia a lansat pe 1 iulie, în SEAP, o licitație pentru servicii de proiectare pentru obiectivul „Fluidizarea traficului rutier prin măsuri de mobilitate urbană durabilă – Construire arteră cu rol de culoar verde de mobilitate pe latura de Sud-Vest a municipiului Alba Iulia.

Valoarea totală a investiției este estimată la 3.706.840 de lei, fără TVA. 

Potrivit documentației, proiectul constă în crearea unui culoar verde de mobilitate urbană, în zona de Sud-Vest a municipiului Alba Iulia, care să asigure continuitate pentru benzile dedicate și pistele de biciclete create prin implementarea celor două proiecte de mobilitate urbană aflate în prezent în execuție.

Noua centură va lega intersecția dintre strada Lalelelor și B-dul Revoluției 1989 (zona Lidl) cu intersecția dintre strada Viilor și B-dul Încoronării (zona Lukoil). Proiectul va permite conectarea B-dului Revoluției 1989 prin strada Ion Lăncrănjan cu B-dul Ferdinand I.

Conform temei de proiectare, obiectivul proiectului este creșterea calității vieții locuitorilor municipiului Alba Iulia prin dezvoltarea unei mobilități urbane durabile, pornind de la obiectivele si prioritățile Strategiei Integrate de Dezvoltare Urbană, bazată pe Planul de Mobilitate Urbana Durabilă, respectiv:

  • modernizarea și decarbonizarea transportului public,
  • stimularea transportului nemotorizat și electric și digitalizarea sistemelor de trafic prin crearea unui nou culoar verde de mobilitate urbană, în zona de sud-vest a municipiului Alba Iulia, care să asigure continuitate pentru benzile dedicate și pistele de biciclete create prin implementarea celor două proiecte de mobilitate urbană finanțate prin POR 2014-2020.

Proiectul vizează:

  • construirea a cca. 2,6 km infrastructură rutieră în zona de sud-vest a municipiului Alba Iulia: b-dul. Revoluției 1918 intersecție cu str. Lalelelor – b-dul Ferdinand I (DN1)
  • construirea a cca. 5,2 km pistă ciclabilă în zona de sud-vest a municipiului Alba Iulia: b-dul. Revoluției 1918 intersecție cu str. Lalelelor – b-dul Ferdinand I (DN1)
  • achiziția/construirea infrastructurii pentru combustibili alternativi: puncte de reîncărcare pentru mașinile electrice, de-a lungul amplasamentului

Proiectul va avea în vedere realizarea/reconfigurarea următarelor capacități:

  • benzi de circulație rutiere (auto și bus): 4 x 4 m = 16 m
  • zonă verde centrală – separatoare a sensurilor de mers: 2 m
  • zone verzi adiacente benzilor de circulație rutieră: 2 x 1 m
  • două trotuare: 2 x 2,5 m = 5 m
  • două piste de biciclete: 2 x 2,5 m = 5 m

Culoarul verde de mobilitate urbană de pe latura de S-V a municipiului Alba Iulia va avea o lățime de 30 metri.

  • patru stații de încărcare pentru autovehicule electrice
  • zonele verzi existente se vor reconfigura
  • racordările la străzile adiacente și la proprietăți
  • apele pluviale se vor colecta și evacua prin rigole carosabile sau scafe
  • asigurarea rețelelor tehnico-edilitară (apă, canalizare), canalizația tehnică (telefonie, cablu TV, internet) și iluminat public
  • se va reloca în subteran rețeaua electrică de medie/joasă tensiune (doar acolo unde este cazul)
  • asigurarea iluminatului public
  • traversare CF – va fi amenajată ca trecere la nivel cu calea ferată tehnică care duce la fabrica Apulum (Porțelanul)

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax