Connect with us
Publicitate

CÂMPENI

Un nou pas pentru construirea unei baze sportive la Câmpeni. Terenul ar putea fi folosit și pentru aterizarea elicopterelor SMURD

Publicat

Consilierii locali din Câmpeni au aprobat, în ședința din 28 iunie, studiul de fezabilitate și indicatorii tehnico-economici pentru construirea unei baze sportive în oraș.

Potrivit primarului Cristian Dan Pașca, construirea bazei sportive se va face cu finanțare de la Compania Națională de Investiții. De asemenea, pentru realizarea proiectului este necesară exproprierea terenului pe care se află vechiul stadion. 

„(…) în ședința Consiliului Local din 28 iunie 2023, s-a aprobat studiul de fezabilitate și indicatorii tehnico-economici pentru investiția care presupune construirea unei baze sportive în orașul nostru.

Pentru acest lucru este necesară exproprierea terenului pe care se află vechiul stadion. În acest sens, în 2015 a fost dată o hotărâre de consiliu județean prin care terenul respectiv este declarat de utilitate publică. Banii necesari exproprierii terenului sunt pregătiți și au fost cuprinși în bugetul local.

Construirea acestei baze sportive se va face cu finanțare de la Compania Națională de Investiții, iar proiectul va fi realizat în parteneriat cu Federația Română de Fotbal, contribuția Consiliului Local Câmpeni va fi minimă.

Deoarece doar în acest an se mai pot depune proiecte pentru asemenea finanțări, vrem să ne încadrăm cu toată procedura necesară în termenele legale. Consider că nu este de neglijat faptul că putem avea la noi, la Câmpeni, o bază sportivă modernă și un teren de fotbal omologat pentru desfășurarea de competiții.

Vital pentru oraș și zona Munților Apuseni este și faptul că îi vom atribui încă o utilitate și anume aterizarea în acest loc a elicopterelor SMURD. Doar în ultimii 2 ani am avut peste 150 de intervenții ale elicopterelor SMURD la Câmpeni, lucru care a salvat vieți omenești”, a transmis primarul Cristian Dan Pașca.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax