Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Un nou pas pentru reabilitarea drumului județean DJ 107, în zona industrială Ciugud. Acord de mediu, solicitat la APM Alba

Publicat

Un nou pas a fost făcut pentru reabilitarea și consolidarea unui tronson în lungime doi kilometri din drumul județean DJ 107, situat în zona industrială Ciugud, între Autostrada A 10 și podul peste râul Mureș de la Drâmbar. 

Agenția pentru Protecția Mediului Alba a anunțat recent depunerea soliciării de emitere a acordului de mediu pentru proiectul “Reabilitare și consolidare drum județean DJ 107: Alba Iulia (DN1) Teleac – Hapria – Colibi – Secășel – Straja – Berghin – Blaj – Sâncel – Lunca Târnavei – Șona-Jidvei-Cetatea de Baltă- lim jud Mureș ”, (tronson drum DJ 107 Km 2+112 – Km 4+182, L=2,070) , propus a fi amplasat în comuna Ciugud – Drâmbar, intravilan.

Citește și Șosea cu trei benzi în zona industrială Ciugud. Tronson de 2 km din DJ107, reabilitat printr-o investiție de 4,5 milioane de lei

Potrivit memoriului de prezentare, tronsonul din drumul judetean DJ 107 este situat pe teritoriul administrativ al comunei Ciugud și se desfășoară de-a lungul zonei industriale aflate pe teritoriul comunei menționate. Drumul județean se află în apropierea viitoarei autostrăzi A 10, tronsonul de drum care face obiectul documetației pornind de la intersecția denivelată cu Autostrada A10. De asemenea aceasta face legătura direct cu drumul național DN 1 (varianta de ocolire a municipiului Alba Iulia).

Din punct de vedere al structurii rutiere, sectorul de drum județean DJ 107 se caracterizează printr-o structură rutieră suplă cu îmbrăcăminte asfaltică. Platforma drumului județean are o lățime variabilă de 7 – 8 m (parte carosabilă 6 m + acostamente variabile 0,5 – 1 m).

Pe acest tronson sistemul rutier este:

  • 10 – 12 cm îmbrăcăminte asfaltică;
  • 25 – 30 cm materiale granulare.

Din punct de vedere al defecțiunilor identificate predomină defecțiunile de structură (fisuri și crăpături, faianțări, făgașe), defecțiuni ale îmbrăcăminții rutiere (gropi, pelada, praguri, rupturi de margine, etc), dar și local defecțiuni de suprafață (suprafață șlefuită, suprafață cu ciupituri).

Dispozitivele existente de colectare a apelor pluviale din zona drumului județean sunt alcătuite din șanțuri de pământ care în mare majoritate, nu au continuitate.

Starea tehnică a sectorului de drum județean DJ 107 este rea, aceasta prezentând o serie de defecțiuni care afectează confortul și siguranța utilizatorilor.

Situația proiectată

Traseul drumului proiectat se suprapune în totalitate pe traseul existent, inclusiv amenajările pentru scurgerea apelor (șanturi longitudinale, podețe), suprafețele de teren aferente aflându-se în limitele de proprietate ale domeniului public.

Principalele caracteristici ale drumului:

  • Lungime drum: 2.070 m
  • Lățime parte carosabilă: 2 x 3 m – 3 x 3 m;
  • Acostamente: 2 x 1 m
  • Clasa tehnică: IV;
  • Categoria de importanță a construcției: C – importanță normală

În cadrul proiectului se va realiza un zid de protecție împotriva inundațiilor. Zidul de protecție se încastrează pe de oparte în rambleul de la Autostradă și pe cealaltă parte în rambleul podului de peste Râul Mureș. Lungimea zidului va fi de 1.919 m.

În vederea desfășurării traficului în condiții de siguranță este necesară modernizarea drumului existent cu respectarea tuturor normelor de proiectare în vigoare.

Potrivit documentului citat, valoarea investiţiei este de 10.526.420,64 lei, cu TVA. Lucrările de construcție ar urma să se desfășoare pe perioada a 12 luni de zile.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax