Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Un nou pericol în sistemul sanitar. O superbacterie se răspândește în spitalele din întreaga lume

Publicat

Cercetătorii din Australia au descoperit trei variante ale microbului prelevate din 80 de spitale din 10 țări. Bacteria se găsește în mod natural pe pielea umană și după cercetările oamenilor de știință a suferit mutații și ar fi perciuloasă pentru pacienții cu catere și proteze.

Cercetătorii de la Universitatea din Melbourne au descoperit trei variante ale microbului în probe prelevate din 80 de spitale din 10 ţări. Este vorba despre tulpinile unei bacterii ce se găseşte în mod natural pe pielea umană. Aceasta a suferit mutaţii şi este periculoasă, în primul rând, pentru pacienţi cu catetere şi proteze.

Superbacteria pare să se răspândească rapid, mai ales în secţiile de terapie intensivă, unde administrarea de antibiotice puternice este o rutină.

Un alt studiu recent mai arată şi că unele superbacterii din spitale tolerează tot mai bine dezinfectantele pe bază de alcool.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax