Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Un nou val de aer rece amenință România. Temperaturile vor scădea brusc cu peste 10 grade Celsius de la o zi la alta

Publicat

Primăvara a venit, însă temperaturile reci nu vor să dispară în totalitate. Meteorologii avertizează că un val de aer polar va cuprinde Europa. Aceștia au emis mai multe alerte meteo de cod galben și portocaliu de vânt, valabile și în județul nostru.

Vremea se va răci, iar vântul va juca un rol important, însă negativ, în cazul temperaturilor mai scăzute. Potrivit meteorologilor, în unele zone vântul va sufla cu putere,  fiind preconizate cantități mari de apă și chiar ninsori. În Germania și pe coasta Poloniei, meteorologii au emis un cod roșu de vânt.

Vezi și VREMEA de Florii, Paște și 1 Mai 2022: Perioade cu ploi, variații de temperatură. Prognoza meteo pe patru săptămâni, până în 9 mai

În țara noastră, valul de aer polar care va acoperi Europa se va resimți începând de duminică. Va fi cu aproximativ 10 grade mai frig, în funcție de zonă. În cursul zilei de sâmbătă, specialiștii au spus că vor fi 26 de grade Celsius în București, însă duminică, a doua zi, temperaturile vor scădea spre 10 grade Celsius.

Meteo ANM pentru perioada weekend

ANM a emis prognoza meteo pentru următoarea perioadă, iar temperaturile variază foarte mult în funcție de zonă. În nord-vestul țării, temperaturile nu vor depăși 10 grade Celsius, însă în sud și estul țării, acestea vor atinge și 20 de grade Celsius. De asemenea, sunt așteptate și precipitații.

Citește și VREMEA în ALBA până duminică: Ploi, burniță și răcire bruscă spre finalul săptămânii. Prognoza meteo de weekend, 8-10 aprilie

Sâmbătă, temperaturile vor mai crește, ANM anunțând o minimă de peste 10 grade Celsius în majoritatea regiunilor. În Banat, Crișana Maramureș și Transilvania, vor fi în jur de 10-14 grade Celsius, iar pe crestele montane maxim 7-8 grade.

În nordul Moldovei, Maramureș, Transilvania și estul Banatului si Crișanei, în zonele montane, cu greu se vor atinge temperaturi de 10 grade, iar maximele negative vor fi chiar și de -1 sau -2 grade Celsius.

sursa foto: pixabay.com

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax