Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Un ONG din Alba Iulia strânge mărturii despre agresiuni și hărțuiri. Le vor publica într-un ghid de prevenție destinat tinerilor

Publicat

forum apulum

ONG-ul din Alba Iulia, Forum Apulum, strânge mărturiile persoanelor care au fost discriminate, hărțuite sau agresate. Pe baza mărturiilor primite, alături de câțiva tineri artiști din România, voluntarii asociației vor realiza o carte care va deveni un punct de plecare pentru viitoare discuții cu tineri și liceeni. 

”Vrem să strângem povești incomode. Povești despre adulți care nu au limite, despre hărțuire, discriminare sau altă agresiune.

Vom transforma câteva dintre aceste povești în benzi desenate cu ajutorul a trei tineri artiști super talentați, Naomi, Raluca și Andrei, ajutați de Oana Barbonie și le vom publica într-o carte ce va deveni un punct de plecare pentru discuții cu tineri. E modul nostru prin care vrem să deschidem uși din noi pe care le-am ținut închise, să căutăm împreună soluții pentru ca România să fie un loc mai sigur. Acum, după ce cazul Alexandrei ne-a arătat tuturor cât de fragili suntem.

Dacă ai trecut printr-o situație dificilă, în copilărie, adolescență sau chiar ca adult și vrei să împărtășești din experiența ta, în speranța că tinerii vor înțelege mai bine care sunt limitele relațiilor cu semenii lor, te rugăm să ne scrii la fapt@forumapulum.ro până în 17 august” , transmit voluntarii asociației într-o postare pe Facebook. 

Forum Apulum a realizat în trecut un ghid despre propaganda partidului și viața din perioada comunistă. Ghidul a fost prezentat elevilor de liceu din mai multe județe din țară.

CITEȘTE ȘI: Un ONG din Alba Iulia, premiat la Gala Societății Civile, pentru un proiect care combate miturile perioadei comuniste

Asociația a câștigat locul al II-lea la categoria Proiecte pentru tineret, în cadrul Galei Societății Civile, pentru proiectul ”Partidul te vrea tuns – Ghidul ilustrat al comunismului românesc”.

Ilustrație: Facebook / Forum Apulum / Emilian Mocanu 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax