Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Un pădurar din Alba care a luat șpagă cutii de ness și câteva sute de euro, condamnat. Cine a fost cel care l-a denunțat

Publicat

Un pădurar din Alba care a primit șpagă borcane de ness din Italia, câteva sute de euro și lire, a fost condamnat. O decizie în primă instanță a venit în data de 16 septembrie 2024, la Tribunalul Alba. Este vorba despre un pădurar al Ocolului Silvic Sebeș care se ocupa de pădurea din zona Petrești-Sebeș. 

În primă fază, probe din dosar au fost anulate, deoarece polițiștii care au anchetat cazul nu au avut mandat de la judecător pentru a-l intercepta pe padurar.

Cel care a denunțat faptele comise de pădurar este chiar persoana care a dat șpaga. Acesta a fost de acord să poarte tehnică pe el, la o întâlnire cu pădurarul, pentru a-l înregistra cum primește șpaga.

Alba24.ro a scris despre probele scoase de la dosar, pe 13 decembrie 2023.

CITEȘTE ȘI: Cazul unui pădurar care primea șpagă cafea și bani: Probe obținute de procurorii din Alba, anulate: L-au filmat cu camera ascunsă

Probele în cauză au fost scoase din dosar. Însă au rămas destule evidențe juridice pentru a-l judeca pe pădurar. Acesta primea bani pentru a ”închide ochii” când cei care îi ofereau atențiile tăiau copacii din pădurea pe care el o păzea.

Pentru ce l-au judecat magistrații Tribunalului Alba pe pădurar

Acesta a fost trimis în judecată și recent condamnat după ce a primit de mai multe ori bani și bunuri.

”În calitate de pădurar, în jurul lunii iulie 2022, ar fi încheiat o înțelegere cu denunțătorul, în baza căreia, contrar atribuțiilor de serviciu, ar fi fost de acord să primească sume de bani periodic, pentru a permite denunțătorului, singur sau însoțit de persoane alese de el, să poată să sustragă lemne din pădurea administrată de inculpat, în perioada aprilie – mai 2023, după sărbătorile de Paște ortodoxe, inculpatul ar fi primit mită 300 de lire sterline de la denunțător, iar apoi, la 30 mai 2023, a primit suma de 200 de euro și 8 borcane de cafea solubile „ness” adusă din afară de rudele denunțătorului, cu același titlu de mită, pentru a permite denunțătorului să sustragă lemne din pădurea păzită/controlată de inculpat”, se arată în motivarea instanței.

Ce pedeapsă a primit pădurarul

În data de 16 septembrie 2024, pădurarul a fost condamnat în primă instanță, la Tribunalul Alba pentru luare de mită în formă continuată. Pentru fapta sa, judecătorii l-au condamnat la pedeapsa principală de 2 ani şi 8 luni de închisoare cu suspendare.

De asemenea a mai fost obligat la muncă în folosul comunității timp de  90 de zile.

Momentan decizia magistraților Tribunalului Alba nu este definitivă și poate fi atacată în apel.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate