Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Un polițist din Alba a scăpat de închisoare după ce a luat șpagă de la un investigator sub acoperire. Va fi exclus din poliție

Publicat

Un polițist din Alba care a luat șpagă de la o colegă, investigator sub acoperire, și care în primă instanță a fost condamnat la 4 ani de închisoare a scăpat de executarea pedepsei. Fapta a ajuns în atenția colegilor săi de la anti corupție după ce a luat o mită de la un alt șofer care l-a denunțat.

Polițistul este din Abrud, iar flagrantul făcut de colega sa s-a transformat într-un dosar penal, iar mai apoi într-un proces la tribunalul din Alba.

Mai exact, în data de 14 iulie 2022, magistrații Tribunalului Alba l-au condamnat la 4 ani de închisoare cu executare, însă polițistul a făcut apel, iar dosarul a ajuns pe rolul Curții de Apel Alba Iulia.

CITEȘTE ȘI: Polițist rutier din Alba, condamnat la ÎNCHISOARE cu EXECUTARE după ce a luat șpagă de la un agent sub acoperire

În data de 20 decembrie 2022, magistrații instanței superioare au schimbat total decizia de la instanța de fond. Mai exact pentru mita de 400 de lei pe care a cerut-o celui care a făcut denunțul a fost achitat, iar pentru cea de 200 de lei cerută de la agentul sub acoperire a fost condamnat la 3 ani de închisoare cu suspendare.

”(….)va dispune achitarea inculpatului A. Mihai Vasile, pentru comiterea infracțiunii de luare de mită, (…) (fapta din 28.10.2018)”, se arată în minuta pe scurt a Curții de Apel Alba Iulia.

De asemenea, ”condamnă inculpatul A. Mihai Vasile, la pedeapsa de 3 ani închisoare, pentru comiterea infracțiunii de luare de mită (fapta din 12.06.2019). …interzice inculpatului ca pedeapsă complementară pe o perioadă de 2 ani exercitarea drepturilor prevăzute de art. 66 alin. 1 lit. a) b) ?i g) Cod penal, respectiv a dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, a dreptului de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat și a dreptului de a ocupa funcţia, de a exercita profesia sau meseria ori de a desfăşura activitatea de care s-a folosit pentru săvârşirea infracţiunii.

…interzice inculpatului, ca pedeapsă accesorie, exercitarea drepturilor prevăzute de art. 66 alin. 1 lit. a), b) ?i g) Cod penal, respectiv a dreptului de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, a dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat și a dreptului de a ocupa funcţia, de a exercita profesia sau meseria ori de a desfăşura activitatea de care s-a folosit pentru săvârşirea infracţiunii. În baza art. 91 Cod penal, dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, pentru un termen de supraveghere de 4 ani, stabilit în condi?iile art. 92 Cod penal”, se mai arată în motivarea Curții de Apel Alba Iulia.

Mai exact, acesta nu va mai avea voie să fie polițișt, dar a scăpat de executarea pedepsei. Decizia din 20 decembrie a Curții de Apel Alba Iulia este defnitivă.

Ce au transmis procurorii când au făcut public cazul

Potrivit unui comunicat de presă emis de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba, ”în fapt, s-a reținut că, la datele de 28.10.2018, respectiv 12.06.2019, inculpatul, în calitate de agent principal de poliţie în cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Alba – Poliţia Oraşului Abrud – Compartimentul Rutier, a pretins şi primit de la denunţător, iar ulterior de la investigatorul sub acoperire, sumele de 400 lei, respectiv 200 lei, pentru a nu îndeplini un act ce intra în atribuţiile sale de serviciu, respectiv sancţionarea contravenţională a celor două persoane pentru abateri la regimul rutier.

În cauză, urmărirea penală a fost efectuată cu sprijinul ofiţerilor din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Alba şi Centrul Operaţional 3 Cluj Napoca”, au transmis procurorii la data trimiterii în judecată.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. Misha

    marți, 20.12.2022 at 16:02

    si va avea pensie de serviciu datorita statutului politistului.

  2. pilu

    marți, 20.12.2022 at 16:33

    Ce legi de rahat are ţara asta ! Făcute să scape pe ăia care iau mult mai mult. Păi dacă sunt făcute de hoţi.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax