Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Un primar din Alba a iertat doi bărbați care l-au amenințat cu moartea, pe Facebook, în noaptea alegerilor: Te tai, îți dau glonț

Publicat

Doi bărbați din Alba, care au amenințat cu moartea pe Facebook, un candidant pentru funcția de primar, cu o noapte înainte de alegerile locale din 2020, au fost iertați de către cel pe care l-au amenințat. 

Mai exact este vorba despre doi bărbați din Dăroaia, care l-au amenințat chiar pe Eugen Furdui, cel care deținea funcția de primar în Roșia Montană și candida pentru un nou mandat, la cârma primăriei. 

După amenințările făcute, cei doi bărbați au fost trimiși în judecată pentru amenințare, dar în data de 15 martie 2022, primarul Eugen Furdui și-a retras plângerea și automat procesul penal a fost întrerupt. Motivarea instanței a fost făcută public.

Ce s-a întâmplat

Potrivit motivării instanței, în noaptea de 26/27 septembrie 2020 ”în jurul orei 23.30 aflându-se sub influenta băuturilor alcoolice, la domiciliul lor din sat Dăroaia, inculpaţii au postat pe reţeaua de socializare Facebook mai multe ameninţări cu moartea la adresa persoanei vătămate Eugen Furdui, care deţinea funcţia de primar al comunei Roșia Montana şi era unul dintre candidaţii pentru această funcţie, la alegerile locale care se desfăşurau chiar la data de 27.09.2020.

La un moment dat inculpatul afirmă: „Te tai primare daca mai iesi din primărie, fac bucaţi din tine, daca mai ieşi primar (…) cu copiii lui te tăiem bucaţi si te împuscam, da-ti demisia ( n.r înjurături) tău de primar, esti şmecher, iti dau glonţ, ( n.r înjurături) tau!”.

Ulterior apare un pistol in mâna stânga a inculpatului, care afirmă ceva de genul „va curge sânge”, după care tot cu pistolul în mână spune „cu asta vorbeşti”, făcând referire la pistol.

În continuare ținând pistolul în mână, iar având un cuţit in mână, cel din urmă afirmă „te omoram primare, lasă iasă Cuţurui”, cu referire la candidatul de primar.

Din mâna lui pistolul a fost luat de către inculpat care cu acesta în mână afirmă de mai multe ori „iti dau glonţ”, cu referire tot la Eugen Furdui. Pe la sfârşitul filmării inculpatul  ameninţa la modul general ca va merge peste cetăţenii care nu votează cu un alt candidat”, se arată în motivarea instanței.

După ce ancheta a fost începută, pistolul cu care l-au amenințat pe acesta s-a dovedit a fi unul de air soft pentru care nu este nevoie de permis sau documente.

În data de 15 martie, primarul Eugen Furdui și-a retras plângerea, iar automat procesul pentru amenințare a fost încheiat. Totuși, acesta are de plătit 800 de lei cheltuieli de judecată.

sursă foto: arhiva alba24.ro, rol ilustrativ.

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax