Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Un șofer care a provocat un grav accident rutier în Alba, trimis în judecată. Ce manevră greșită a făcut

Publicat

Un șofer care a provocat un grav accident de circulație, în care doi copii din Alba au fost victime, a fost trimis în judecată. Este vorba despre un accident rutier care s-a petrecut în data de 10 noiembrie 2021, pe raza localității Crăciunelu de Jos, DN14B.

A fost nevoie de intervenția unui elicopter SMURD pentru a transporta pacienți la spital.

În data de 22 februarie 2024, șoferul care a produs accidentul rutier a fost trimis în judecată. Mai exact dosarul a trecut de stadiul de măsuri și excepții de cameră preliminară.

Ce s-a întâmplat

După producerea accidentului, polițiștii au transmis următoarele informații.

În jurul orei 14,50, un bărbat de 43 de ani, din Alba Iulia, în timp ce conducea un autoturism pe DN 14 B, în direcția Crăciunelu de Jos – Blaj, la kilometrul 19+177 de metri, a pătruns pe sensul opus de mers și a intrat în coliziune frontală cu un autoturism condus de un bărbat de 40 de ani, din comuna Florești, județul Cluj.

În urma accidentului, o femeie de 41 de ani și doi minori de 9 și 7 ani toți pasageri în cel de-al doilea autoturism, au suferit leziuni corporale și au fost transportați la spital.

Potrivit motivării instanței unul dintre minori a fost grav rănit.

Minorul a suferit leziuni traumatice ce au necesitat 80-85 zile de îngrijiri medicale. Leziunile traumatice cranio-cerebrale au pus în primejdie viata victimei, salvarea acestuia datorându-se tratamentului medico-chirurgical corect aplicat si în timp util, au notat magistrații.

În fața anchetatorilor, șoferul care a provocat accidentul și-a recunoscut vina.

CITEȘTE ȘI: FOTO: Doi copii de 9 și 6 ani, răniți într-un accident GRAV, produs aproape de Blaj. Unul dintre copii este inconștient

Acesta a spus că a încercat să evite o tamponare cu o mașină care se afla în fața sa.

”în timp ce conducea autovehiculul marca BMW pe DN14 B pentru a evita impactul cu autovehiculul din fața sa, al cărui șofer a acționat sistemul de frânare, fără a se asigura corespunzător a efectuat o manevră de viraj la stânga și a pătruns parțial pe sensul opus de mers, unde a intrat a intrat în coliziune frontală cu autovehiculul în care se aflau victimele„, au mai notat magistrații.

Bărbatul va ajunge în fața magistraților din Blaj pentru infracțiunea de vătămare corporală din culpă.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax