Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Un steag de luptă din timpul lui Avram Iancu, scos la licitaţie cu 10.000 de euro. Piesa aparţine unui cetăţean român stabilit în Germania

Publicat

O piesă de colecţie rară, reprezentând un steag de luptă aparţinând uneia din legiunile lui Avram Iancu, a fost scoasă la licitaţie de un colecţionar de peste hotare. Licitaţia va avea loc la Bucureşti, cu preţul de pornire de 10.000 de euro.

După cum au transmis reprezentanţii casei de licitaţii, “steagul de luptă care, împreună cu celebra lozincă a lui Avram Iancu Voi sunteţi poporul!, a mobilizat ardelenii în timpul Revoluției de la 1848, a pus în dificultate experții evaluatori. Aceștia au recunoscut că <este greu, aproape imposibil, a evalua un obiect cu o astfel de încărcătură emoțională și istorică>. Prețul de pornire a fost stabilit totuși la 10.000 de euro”.

Licitația va avea loc în București, marți, 22 octombrie, de la ora 19.00.

Steagul este din pânză, mătase şi broderie din fir de argint. Potrivit organizatorilor licitaţiei, acesta aparţine unui român stabilit în Germania şi poate fi cumpărat inclusiv de către statul român, pentru a ajunge într-un muzeu din ţară.

Pânza din centrul steagului, pictată pe ambele feţe, semnifică apelul la protecţia divină prin invocarea unor figuri ale panteonului ortodox, grupate în jurul Mântuitorului. Marginile sunt decorate în culorile naţionale, roşu, galben şi albastru.

Nicu NEAG

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax