Connect with us
Publicitate

EDUCAȚIE

Un student din Alba Iulia a obținut în instanță anularea și returnarea TAXELOR MAJORATE, la cea mai mare universitate din țară

Publicat

Andrei Nicolae Popa, un tânăr din Alba Iulia, student la Universitatea din București, care de mai bine de patru ani se luptă cu administrația instituției de învățământ, a învins joi, 4 februarie, în instanță. 

La sfârșitul anului 2020, acesta a dat în judecată, la Tribunalul Alba, Universitatea din București și a cerut anularea majorării taxelor de studiu pentru studenții deja înscriși. 

În luna martie a anului 2020, Universitatea din București a emis două hotărâri prin care se decidea indexarea taxelor de şcolarizare începând cu data de 1.10.2020, cu rata inflaţiei de 3,8%.

Spre exemplu, un student din anul IV care avea de plătit o taxă de 3500 de lei, în urma majorării, a fost obligat să plătească 3650 de lei.

Acum, după decizia instanței din Alba, dacă reprezentanții Universității din București nu vor face recurs (în termen de 15 zile), aceștia vor fi nevoiți să returneze taxele majorate tuturor studenților.

Totuși, deși hotărârile date de universitate privesc studenții de la toate specializările, în minuta pe scurt a instanței din Alba este specificat că decizia are efect doar asupra studenților Facultății de Drept.

Taxe la universitate anulate în instanță: Decizia Tribunalului Alba

În urma procesului, magistrații Tribunalului Alba au decis: cele două hotărâri date de Universitatea din București sunt nelegale. Au dispus anularea acestora.

Admite în parte cererea de chemare în judecată formulată de reclamantul POPA ANDREI NICOLAE, CNP…, domiciliat în… în contradictoriu cu pârâta UNIVERSITATEA BUCUREŞTI, cu sediul în …. Anulează în parte Decizia nr.60/17.03.2020 emisă de către Consiliul de Administraţie al Universităţii Bucureşti, prin care s-a decis indexarea taxelor de şcolarizare începând cu data de 1.10.2020, cu rata inflaţiei de 3,8%, în ceea ce priveşte taxele datorate de studenţii Facultăţii de Drept din cadrul Universităţii Bucureşti.

Anulează în parte Hotărârea fără număr din perioada 19-20 martie 2020 adoptată de către Senatul Universităţii Bucureşti, prin care a fost aprobată Decizia nr. 60/17.03.2020 emisă de către Consiliul de Administraţie al Universităţii Bucureşti privind indexarea începând cu data de 1.10.2020, cu rata inflaţiei de 3,8%, a taxelor de şcolarizare datorate de către studenţii Facultăţii de Drept din cadrul Universităţii Bucureşti.

Respinge în rest cererea formulată de reclamant. Obligă pârâta să-i plătească reclamantului suma de 100 de lei cheltuieli de judecată.

Cu recurs în 15 zile de la comunicare. Recursul şi motivele de recurs se vor depune la Tribunalul Alba. Pronunţată azi 4.02.2021, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor de către grefa instanţei”, se arată în decizia pe scurt a Tribunalului Alba.

Ce spune Andrei Nicolae Popa

”Am câștigat procesul cu Universitatea din București!

Tribunalul Alba a stabilit că indexarea taxelor cu rata inflației este nelegală!

Această hotărâre a făcut dreptate pentru miile de studenți la taxa din UB și sutele de mii de studenți la taxa din universitățile românești!

Această hotărâre oprește ABUZURILE UNIVERSITĂȚILOR DE A MAJORA TAXELE PE DURATA CICLULUI DE STUDII!

Sunt dispus să îngrop securea războiului cu UB dacă aceasta își va recunoaște vina, își va cere iertare public față de studenți și le va restitui sumele indexate!”, a scris acesta pe Facebook.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

3 Comentarii

3 Comentarii

  1. Monica manica

    joi, 04.02.2021 at 22:46

    👏👏👏

  2. Adela

    vineri, 05.02.2021 at 08:04

    Bravo! Un bun exemplu!!

  3. unu

    vineri, 05.02.2021 at 08:30

    Student „la taxa” vai de ea scoala…..mare specialist o sa iasa….

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax