Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Un tânăr biciclist din Alba Iulia vrea să participe la cea mai grea cursă de ultra-anduranță din lume. Are nevoie de ajutor

Publicat

Un tânăr din Alba Iulia se află în fața uneia dintre cele mai grele competiții de ultra-anduranță din lume, Silk Road Mountain Race în Kirghizstan. Pentru a străbate cursa de aproape 2.000 de kilometri în condiții extreme, Chismorie Almond Edgar David are nevoie de un mic ajutor al comunității. 

”Astăzi, în fața mea se află o oportunitate rară pentru sportul românesc de ultra anduranță, aceea de a reprezenta România la cea mai grea competiție de profil – Silk Road Mountain Race, care va parcurge 1.940 de kilometri prin Kirghizstan, având startul în luna august” a spus Almond (26 de ani).

Cursa Silk Road Mountain Race este considerată una dintre cele mai dure competiții de ultra-anduranță din lume din cauza climatului și traseului pe care se desfășoară.

Competiția parcurge o distanță de 1.940 kilometri într-un mediu care poatesil fi pe cât de dur, pe atât de frumos, străbătând poteci, drumuri de piatră și vechi drumuri sovietice abandonate prin Munții Tien Shan.

Vezi FOTO: Aventura extremă a unui tânăr din Alba Iulia, cu bicicleta din Marrakech în Agadir, prin Munții Atlas. Povestea lui Almond

Tânărul din Alba Iulia spune că este nevoie nu doar de capacitatea de a parcurge zile lungi pe bicicletă, una după alta, timp de aproape două săptămâni, ci și de cunoștințe și experiență pentru reziliența într-un mediu montan de mare altitudine.

Ruta pornește din capitala Bishkek și presupune parcurgerea a 13 pasuri la peste 3.000 de metri, cu multe porțiuni lungi de hike-a-bike la altitudini de 3.900 de metri, până la finish-ul din Issyk Kul.

Pe traseu se întâlnesc temperaturi extreme între 37°C și -15°C, cu ninsori și fără prea multe oportunități de aprovizionare și cazare.

Tânărul are nevoie de ajutor

”În cursa Atlas Mountain Race din Maroc, participarea mea s-a realizat din fonduri proprii, apelând astfel la diverse improvizații pentru bicicletă și echipament.

Acest lucru a dus la un accident la finalul cursei, din cauza unei biciclete nesigure, fără frâne funcționale.

Pentru cursa din Kirghizstan, din cauza altitudinii ridicate și a climatului extrem, voi avea nevoie de un minim de echipament funcțional și sigur pentru a putea lua startul, iar fără sprijinul necesar, nu mi-l pot permite” a prezizat el.

Ce are nevoie 

  • Bicicletă de mountain-bike: de aluminiu/carbon, cu un nivel de echipare mediu.
  • Echipament de dormit: sac de dormit rezistent la temperaturi de până la -10°C;
  • cort compact de o persoană și saltea gonflabilă rezistentă la îngheț.
  • Bagaje pentru bicicletă: bagaj de șa;
  • bagaj de cadru și bagaj de ghidon.
  • Electronice: sistem dynamo;
  • lumini.
  • Echipament: cască de ciclism;
  • încălțăminte și vestă de hidratare.

Poate fi ajutat în următoarele moduri:

Cont – Chismorie Almond-Edgar-David, RO65 BRDE 010S V436 7511 0100

Sau pe REVOLUT, aici.

Chismorie Almond Edgar David, 68.000 de kilometri de aventuri și peisaje minunate

”Pasiunea pentru aventură și pedalat m-a purtat 68.000 kilometri prin locuri minunate, însumând peste 3.000 de ore de antrenament.

Prin perseverență am fost motivat să particip la diverse competiții, unde am reușit să câștig concursuri naționale și internaționale de ciclism și de ultra anduranță.

Prin intermediul articolelor scrise, am folosit această continuă călătorie să motivez și alți oameni să practice acest sport și să abordeze un stil de viață sănătos.

Astăzi am ajuns să dezvolt împreună cu asociația Bicheru Cycling, în care sunt membru, un grup de 70 de bicicliști.

Aici, misiunea mea este să încurajez oamenii să folosească mai des bicicleta în deplasările zilnice, dorind să arăt că prin perseverență orice distanță poate fi parcursă.

Prin această modalitate de transport, putem crea comportamente mai sustenabile și o societate mai activă” a mai transmis Almond.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate