Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Un val de caniculă dinspre Africa de Nord va străbate România și Europa, spre nordul Italiei. Apa mărilor va ajunge la 30 °C

Publicat

Un val de caniculă dinspre Africa de Nord va străbate România și Europa, spre nordul Italiei. Mările din regiunea mediteraneană devin, de asemenea, fierbinți, atingând în unele locuri 30 °C.

Părți din Europa se află sub caniculă prelungită încă de la începutul lunii iulie, iar prognozele indică faptul că această căldură va continua pentru încă două săptămâni.

Asta în ciuda faptului că, aparent, temperaturile au scăzut cu câteva grade în ultimele zile.

Meteorologii europeni au observat un val de căldură excesivă care se extinde din Africa de Nord, traversând regiunea mediteraneană, până în Peninsula Balcanică și Europa de Est.

Temperaturile vor ajunge la peste 30°C în multe zone, cu valori de peste +40°C înregistrate în România, Serbia, Albania, Bulgaria, Bosnia, Macedonia de Nord și Grecia în ultimele zile.

Ulterior, valul de căldură se va îndrepta spre vestul Europei, până în nordul Italiei.

Ce este Heat Dome, fenomenul meteo care încinge Europa de Est. Explicațiile meteorologilor europeni, pentru valul de caniculă

Valurile de căldură istorice, cu temperaturi care depășesc zilnic pragul de 40 °C, sunt cele mai intense în Peninsula Balcanică și Europa de Est.

Mările din regiunea mediteraneană devin fierbinți, mai spun meteorologii, atingând în unele locuri 30 °C.

Un val de caniculă dinspre Africa de Nord va străbate România și Europa, spre nordul Italiei

Conform prognozelor modelelor meteorologice globale, temperaturile pe tot parcursul lunii iulie vor rămâne mult peste medie în sudul și estul Europei, potrivit Severe-wheather.

Siteul, specializat în macro-prognoze meteo, a publicat noi informații legate de un val african de căldură care radiază spre Europa.

Cele mai anormale temperaturi sunt din nou prognozate pentru Peninsula Balcanică, cu valori record spre sfârșitul lunii.

Un model meteorologic dinamic temporal a început în această lună iulie, după primul val semnificativ de căldură din sezonul de vară 2024, la sfârșitul lunii iunie.

Dar, la scurt timp după aceea, modelul general s-a schimbat într-unul stabil, provocând un val de căldură prelungit pe o parte a continentului.

Temperaturile sunt în creștere și se preconizează că vor continua să crească din cauza unui val de căldură excesivă care se extinde din Africa de Nord, traversând regiunea mediteraneană, precizează meteorologii consultați de siteul amintit.

Valul va aduce noi temperaturi de +40°C înregistrate în România, Serbia, Albania, Bulgaria, Bosnia, Macedonia de Nord și Grecia în ultimele zile.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate