Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Ce este Heat Dome, fenomenul meteo care încinge Europa de Est. Explicațiile meteorologilor europeni, pentru valul de caniculă

ce este heat dome

Publicat

Ce este Heat Dome, fenomenul meteo care încinge Europa de Est: Vremea toridă a cuprins jumătatea de est și de sud a Europei; temperaturile depășesc 40 °C în unele zone și vor continua să o facă.

Un val de căldură relativ de lungă durată se va intensifica la începutul acestei săptămâni și va continua în weekendul următor. Va rămâne blând în vest și nord, cu zone frontale deplasându-se între ele.

Se estimează că temperaturile vor urca la +40 °C, cele mai anormale temperaturi fiind înregistrate din nou în Europa de Est și peninsula Balcanică, scrie severe-wheather.

Acest model se va extinde în întreaga Europă la începutul acestei săptămâni.

Fluxul de aer pe direcția sud-vest va aduce un val cald semnificativ din Mediterană în Europa centrală, peninsula Balcanică și Europa de Est, începând de luni și continuând până în restul săptămânii.

Noul val de căldură va aduce o masă de aer mult mai fierbinte în anumite părți ale Europei.

În timp ce presiunea de la vest slăbește treptat, va permite aerului subtropical fierbinte să continue în jumătatea de est a Europei.

Modelul general de joi indică faptul că domul mare de căldură staționar în Europa de Est încălzește semnificativ temperaturile continentului.

Vezi și Heat Dome: Cupola de căldură va acoperi întâi Europa Centrală și de Est. Vremea în iulie

Apoi, o turbulență majoră se va forma în vestul Europei și ar putea readuce furtuni puternice, mai transmit meteorologii europeni consultați de Severe Wheather.

Ce este Heat Dome, fenomenul meteo care încinge Europa

Heat Dome sau domul de căldură este un fenomen meteo de fundal, asemănător unei cupole, care provoacă valuri de căldură majore la nivel global în fiecare an.

Vara trecută, au avut loc canicule deosebit de puternice, care au continuat în septembrie și octombrie. Au existat mii de recorduri înregistrate la toate stațiile din Europa, iar anomaliile de temperatură au fost adesea în afara graficelor.

La scară globală, temperaturile din ianuarie până în iunie au fost cu mult peste mediile pe termen lung.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Anto

    luni, 15.07.2024 at 10:58

    îmi pare foarte rău, dar betoanele și mașinile înșirate pe stradă ridică foarte mult temperatura.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate