Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Un virus online transmis prin SMS-uri vă poate pune în pericol datele personale. Atenționările specialiștilor

Publicat

Un virus online transmis prin SMS-uri false pune în pericol datele personale ale mai multor utilizatori. Este vorba despre o nouă versiune a troianului bancar Ginp, detectat pentru prima dată anul trecut.

Virusul poate insera mesaje text false într-o aplicație SMS obișnuită și-i poate păcăli pe utilizatori, anunță Kaspersky – companie de securitate cibernetică. Mesajele apar ca venind din partea unor furnizori credibili.

Utilizatorului i se cere să deschidă aplicația de SMS, moment în care troianul se suprapune peste fereastra inițială și îi cere victimei să introducă datele unui card de credit sau ale unui cont bancar. Astfel, detaliile de plată sunt predate mai departe atacatorilor cibernetici.

Ginp este simplu, dar eficient – viteza cu care evoluează și dobândește noi capabilități este îngrijorătoare. Deși până acum acest atac a fost remarcat doar în Spania, pe baza experienței noastre anterioare, el ar putea începe să apară și în alte țări.

Utilizatorilor li se recomandă să descarce doar aplicații oficiale și să-și instaleze programe antivirus.

sursă: digifm.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax