Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Unde poți să mănânci de 1 Decembrie la Alba Iulia: Masa populară și 75 de comercianți în Șanțurile Cetății de Ziua Națională

Publicat

Unde se mănâncă de 1 Decembrie, Ziua Națională a României, la Alba Iulia. Este o întrebare la care turiștii care vor veni în oraș caută un răspuns în aceste zile. Vremea de 1 Decembrie pare să se încălzească, iar asta poate aduce un val de turiști la sărbătoarea Zilei Naționale.

Cea mai importantă zonă va fi Cetatea Alba Carolina, unde vor avea loc mare parte dintre evenimente. 

Pe lângă masa populară, varza cu cârnați, care va fi oferită gratuit, de Primăria Alba Iulia, vor mai exista și alte variante.

Este vorba despre 75 de standuri care vor fi puse în Șanțurile Cetății. Mare parte dintre standuri vor fi cu mâncare. De asemenea vor mai fi și standuri cu produse de artizanat.

Cât costă un metru pătrat în Cetatea Alba Carolina, de 1 Decembrie

Pentru o zi de de amplasare a unui stand în Șanțurile Cetății, un comerciant va plăti 281 de lei pe metru pătrat pe zi, pentru alimentație publică.

Cei care vor vinde produse de artizanat, sau alte produse alimentare, 168 de lei pe metru pătrat, pe zi.

De asemenea în Cetatea din Alba Iulia sunt amenajate mai multe restaurante.

Masa Populară de Ziua Națională a României

Însă atracția principală va fi masa populară de 1 Decembrie, care va fi servită în curtea Palatului Principilor. Douăzeci de bucătari vor prepara peste 1000 de kilograme de varză și în jur de 450 de kilograme de cârnați. Porția de mâncare este oferită în mod gratuit de Primăria Alba Iulia.

Mâncarea va fi gătită la ceaune. Fiecare cetățean, turist sau localnic va putea gusta din mâncarea preparată de bucătari.

Masa Populară va fi servită după parada militară de la ora 15.00.

Parada militară cu peste 1000 de soldați și avioane de luptă F-16

Peste 1000 de militari vor defila la Alba Iulia de Ziua Națională a României, 1 Decembrie. De asemenea pe Bulevardul 1 Decembrie vor trece mai multe tipuri de tehnică militară.

Este vorba despre o ceremonie militară cu trupe și tehnică de luptă. Parada va avea loc în zona Bulevardului 1 Decembrie 1918, cu participarea a 16 detașamente de defilare pe jos și tehnică de luptă.

CITEȘTE ȘI: Parada militară la Alba Iulia de 1 Decembrie: Peste 1000 de militari, avioane de luptă F-16 și tehnică militară de Ziua Națională

După parada militară vor urma concerte de muzică populară și focuri de artificii.

Programul de 1 Decembrie 2023, la Alba Iulia

15.30 ROMÂNIA TRADIȚIONALĂ

  • Spectacol folcloric extraordinar susținut de artiști din toate zonele istorice ale României: Nicolae Furdui Iancu, Ionuț Fulea, Veta Biriș, Mariana Anghel, Mariana Deac, Cornel Borza, Traian Jurchela, Ciprian Roman, Cristian Fodor, Ovidiu Olari, Ilie Medrea, Mirela Mănescu, Roxana Reche, Alexandru Pal, Roxana Bădescu, Elena Nistor, Floricica Moga, Nicolae Plută, Dorina Narița, Bogdan Toma, Ancuța Matei Olar, Anuța Iuga, Ioana Ciorea, Maximiliana Poienar, Ana Maria Alb, Daria Costea, Diana Izabela Marin, Maria Uțiu, Adina Popa, Bianca Șușman, Gabriel Bucur, Cristina Todor, Oana Vențel, Ansamblul Folcloric al Județului Alba, Ansamblul Folcloric ,,Drăgan Muntean” al Județului Hunedoara, Ansamblul Folcloric ,,Busuiocul” al Județului Bacău, Grupul instrumental ,,Crai nou” din Alba Iulia.
  • Piața Cetății Alba Carolina

CITEȘTE ȘI: 1 Decembrie 2023 la Alba Iulia – Programul OFICIAL pentru Ziua Națională: Parada militară, spectacole de artificii și concerte

18.00 Caleidoscopul Unirii

  • Animație, prezentări, reenactment istoric
  • Piața Cetății Alba Carolina, Aleea Muzeului

19.30 Un secol de dor

  • Concert eveniment cu: Grigore Leșe și invitații săi – soprana Mihaela Pletea, Maria Chifu, Ioana Demetra Gârleanu, Taraful Cătălin Iancu
  • Piața Cetății Alba Carolina

20.30 La mulți ani, România!

  • Spectacol de artificii
  • Piața Cetății Alba Carolina

SÂMBĂTĂ, 2 decembrie 2023

  • 15.00 Maria, Inima României
    • Proiecție documentar istoric. Eveniment organizat de Rotary Club Alba Iulia
    • Casa de cultură a studenților Alba Iulia
  • 19.00 Concert Domino, concert Subcarpați & Grupul Iza
      • Concerte
      • Piața Cetății Alba Carolina

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax