Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Unde te distrezi în week-end? Concerte de muzică alternativă, electronică și acustică în Alba Iulia. Vezi programul și locațiile

Publicat

Acest sfârșit de săptămână va fi unul plin de evenimente și de distracție pentru iubitorii de muzică alternativă, hip-hop, electronică, dar și acustică-folk-flamenco. Muzicieni din Slovacia vor concerta vineri în Art Cafe, iar DJ-i din Anglia și România vor mixa în Habitat Galerie. În spațiile RYMA, Silvan Stâncel alături de chitara sa, va oferi un recital de muzică folk-pop-flamenco. Vă prezentăm mai jos programul evenimentelor și prețurile biletelor.

Vineri, 8 iunie, în Art Cafe Downtown, începând cu ora 22.00, se va cânta alternativ. Invitații serii sunt The Swan Bride, din Slovacia, aflați în aceste zile într-un turneu prin România, din Cluj-Napoca, în Alba Iulia, apoi în Craiova și București.

Trupa The Swan Bride s-a format în 2006. Încercând să-și definească și să-și contureze stilul, cei 5 membri ai trupei au combinat diverse genuri muzicale de la rock’n’roll, garage punk, rockabilly și surf rock, până la cabaret german sau chiar muzică clasică. Ca urmare, pe scena slovacă de muzică alternativă și-au construit reputația de cea mai specială trupă de studio, fără egal în ceea ce privește show-urile live.

În 2007, The Swan Bride au lansat LP-ul de debut „Monsters in Your Drawers“ („Monștri în sertarul tău”) care includea single-ul „Alternate Ego“ care a stat timp de câteva luni în topurile postului național slovac de radio. Apoi, LP-ul „2“(2010) le-a consolidat poziția specială în zona muzicii alternative slovace printr-un single cu un sound neobișnuit „Lonely Honeymoon in the Wasteland“. În afara numeroaselor concerte și participări la festivaluri open-air din Slovacia și Cehia, au cântat în fața unui public de 15.000 de oameni la cel mai mare festival slovac, „Pohoda”, au performat în Bratislava în deschiderea concertului Marlyn Manson și în Viena alături de trupa The Foals.

Vineri, 8 iunie, în Habitat Galerie se anunță distracție. „Ghetto-funk-ul invadează Alba Iulia! Pregătiți-vă pentru o seară de beat-uri funky, bas pronunțat, scratch-uri delicioase, multă energie și voie bună”, spun organizatorii despre eveniment. Prețul unui bilet este de 10 lei. Invitații speciali ai petrecerii sunt Funkydrop (UK) și DJ Sauce (RO).

Născut în Sibiu și strămutat în Cambridge, Funkydrop este primul și singurul DJ român susținut de popularul label GhettoFunk.co.uk, câștigător al categoriei “Best label” în cadrul premiilor Breakspoll 2012.

DJ Sauce va mixa și cânta Hip hop, Ghetto, Ghettofunk, Turntablism, Breaks (Bass Music). Din punct de vedere muzical, stilul lui Sauce sare din tipare. Fiind vorba de un stil eclectic, nu se poate discuta despre un singur gen muzical abordat în mixuri. Sauce este apreciat pentru că oferă ascultătorilor sau spectatorilor din fața platanelor un show de tip „old to the new”.

Sâmbătă, 9 iunie, tot în Habitat Galerie, va avea loc o petrecere hip-hip, dubstep, drum and bass, breakbeat, cu DJ Necs și DJ Twist, cu „un sound nou”. Prețul biletului este 5 lei.

Silvan Stâncel va cânta din nou în Alba Iulia, spre bucuria celor care îi admiră stilul și îi iubesc muzica. Concertul său va avea loc sâmbătă seara la Spațiile RYMA. „Silvan ne va încânta cu repertoriul său flamenco-pop-folk alături de chitara sa, pe scena în aer liber din curtea mică. Va asteptam cu drag la eveniment!”, au transmis organizatorii. Dată fiind prognoza meteo de furtuni puternice, în cazul în care aceasta se va adeveri, cu siguranță recitalul se va desfășura în interiorul Centrului Cultural Poarta 7, cum s-a întâmplat de fiecare dată în asemenea situații. Prețul biletului este 10 lei.

Vă prezentăm un videoclip al lui Silvan Stâncel, filmat în Alba Iulia, la Zilele Francofoniei, în data de 23 martie 2012:

Foto The Swan Bride: programata.bg

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax