Contacteaza-ne si pe
Publicitate

EVENIMENT

Unitatea de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Județean Alba Iulia își va DUBLA suprafața. Când are loc achiziția lucrărilor

Publicat


Unitatea de Primiri Urgențe (UPU) a Spitalului Județean din Alba Iulia ar putea intra, în 2020, într-un amplu proces de modernizare și extindere. La începutul anului viitor se va demara procedura de achiziție publică pentru execuția lucrărilor de construcții și instalații. 

Conform planurilor, extinderea se va realiza în partea de Vest, în spatele UPU, iar suprafața spațiului actual se va dubla, ajungând la peste 1.400 de mp.

De asemenea, investiția în valoare de peste 7,5 milioane de lei are în vedere și dotarea și echiparea structurii cu echipamente și aparatură medicală, pentru îmbunătățirea calității și eficienței îngrijirii spitalicești de urgență asigurate în cadrul unității.

Potrivit reprezentanților Spitalului Județean Alba, anual, peste 50.000 de pacienți solicită servicii medicale de urgență în cadrul UPU.

Citește și Relocarea Policlinicii din Alba Iulia va afecta funcționarea blocului operator. Lucrările vor fi finalizate în 2022

Potrivit proiectului, suprafața construită desfășurată existentă a Unității de Primiri Urgențe (UPU) din cadrul Spitalului Județean de Urgență Alba Iulia este de 823,11 mp, iar suprafața construită desfășurată propusă a extinderii este de 855,90 mp (subsol – 329,5 mp și parter – 463,4 mp), astfel UPU va avea o suprafață construită desfășurată totală de 1679,01 mp. Prin realizarea acestei extinderi, suprafața utilă a UPU existent de 721,14 mp se mărește cu 715,52 mp, ajungând la o suprafață utilă totală de 1.436,66 mp.

Valoarea totală a proiectului este de 7.531.213,90 de lei, din care valoarea eligibilă totală este de 6.836.990,85 de lei (valoarea eligibilă nerambursabilă din FEDR – 4.785.893,59 lei și valoarea eligibilă nerambursabilă din bugetul național – 1.914.357,44 lei). Valoarea cofinanțării eligibile a beneficiarului (Consiliul Județean Alba) este de 136.739,82 de lei, iar valoarea neeligibilă este de 694.223,05 lei.

Contractul de finanțare a fost semnat în data de 8 mai 2019. Până în prezent a fost demarată execuția serviciilor de proiectare și obținere autorizație de construire. La începutul anului 2020 se va demara procedura de achiziție publică pentru execuția lucrărilor de construcții și instalații.

Prin proiectul de investiție se propune:

 • reorganizarea unor spații din UPU existent – cheltuială neeligibilă
 • realizare corp extindere UPU și corp extindere decontaminare (relizare filtru decontaminare)
 • amenajări exterioare (curți de lumină, zone verzi)
 • dotări (echipamente și aparatură medicală, mobilier, dotări IT)

Noua construcție va permite realizarea acelor spații și circuite care în momentul de față nu există sau sunt subdimensionate ca urmare a limitărilor impuse de construcția spitalului (anul 1973).

Extinderea UPU presupune edificarea unui nou corp de clădire cu regim de înălțime S+P care se va lega de UPU existent prin crearea de goluri la nivelul subsolului și parterului. De asemenea, prin proiect se propune extinderea spațiului de decontaminare aflat în zona de acces ambulanțe, la intrarea în UPU existent, cu un spațiu de tip Filtru pentru decontaminare pacienți, realizat în regim de înălțime P, prevăzut cu rampă cu înclinație maxim 8%.

Spațiile create în corpul nou de extindere la subsol:

 • spațiu administrativ (birou IT)
 • spațiu destinat întâlnirilor colective
 • spații tehnice și auxiliare (vestiare filtru femei și bărbați)
 • spațiu depozitare temporară arhivă
 • spații materiale sanitare, medicamente și echipamente
 • spații circulații

Spații create în corpul nou de extindere la parter:

 • spații care își prelungesc suprafața din corpul existent în corpul nou de extindere (resuscitare, urgențe majore, urgențe minore cu grup sanitar)
 • consultații specifice 2 ginecologie cu grup sanitar
 • consultații specifice 1 pediatrie cu spațiu de așteptare și două grupuri sanitare
 • 2 spații de izolare cu 2 grupuri sanitare
 • spațiu tehnic și spațiu de echipare
 • 2 spații de depozitare
 • filtru decontaminare
 • spațiu destinat investigațiilor paraclinice și radiologie (laborator)
 • spații administrative (secretariat cu oficiu, birou medic șef cu grup sanitar, birou asistentă șefă și grup sanitar)
 • grup sanitar unisex (pentru angajați, cu wc femei și wc bărbați)
 • spații deșeuri (menajere și periculoase)
 • spațiu rufe murdare, spațiu lenjerie curată
 • spații circulații

Amenajările exterioare presupun realizarea de alei pietonale și carosabile între corp extindere UPU și corp C5 (A+D), realizarea de platforme, scări și rampe de acces în clădire, realizarea de zone verzi gazonate, realizarea de curți de lumină pentru iluminare naturală subsol pentru corp existent și propus. Dotarea și echiparea UPU se va face cu echipamente și aparatură medicală conexă, mobilier, dotări IT și aparatură curățenie.


Vezi cele mai interesante video Alba24.ro


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Oficial MFP: Prețurile diferite față de UE la carburanți nu sunt determinate de nivelul taxelor

Publicat

scumpiri

În România ponderea taxelor în prețurile finale ale benzinei fără plumb și motorinei sunt printre cele mai mici din Uniunea Europeană, susține Attila Gyorgy, secretar de stat în cadrul Ministerului Finanțelor Publice (MFP), răspunzând unei interpelări adresate de un deputat. „Astfel, la benzina fără plumb această pondere reprezintă 54% din prețurile finale, iar la nivelul […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

ÎNTRE CHIN ȘI AMIN, filmul dedicat fenomenului Pitești, în care joacă Kira Hagi, va fi proiectat la Alba Iulia

Publicat

ÎNTRE CHIN ȘI AMIN, primul film artistic având ca temă Experimentul Pitești, unul dintre cele mai teribile experimente de reeducare prin tortură din istoria modernă, va fi difuzat marți, 22 octombrie, ora 18, la Casa de Cultură a Studenților din Alba Iulia. În film joacă și Kira Hagi, fiica lui Gheorghe Hagi. Acesta s-a arătat […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Pădurarul care apare în ancheta RECORDER, snopit în bătaie după apariția reportajului

Publicat

Răzvan Cenușă, pădurarul din comuna Moldoviţa, judeţul Suceava, care a avut curajul să apară într-un reportaj realizat de jurnaliştii de la Recorder, în care se arată cum se fură legal din pădurile Bucovinei, a fost snopit în bătaie după difuzarea materialului.  Informația a fost făcută publică de activistul de mediu Tiberiu Boşutar pe site-ul său, […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

REVOLTĂTOR: Voluntarii care refăceau locuința unei familii sărmane din Gorj, reclamați de vecinii invidioși

Publicat

Mai mulți localnici din satul Bobu (Gorj) au depus reclamații contra voluntarilor veniți să refacă locuința unei familii sărace. Sătenii s-au plâns la primărie că sunt deranjați de zgomotul produs, iar unii săteni chiar îi înjurau pe voluntari atunci când treceau prin fața casei, scrie publicația locală igj.ro. Sătenii s-au plâns la primărie că sunt deranjați […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate