Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Universităţile vor putea înscrie oricâţi studenţi doresc. Condiţia: un profesor să se ocupe de maximum 35

Publicat

tineri

proiecte tineriO universitate va putea înscrie oricâţi studenţi, cu o condiţie. Un profesor să nu aibă mai mult de 35 de studenţi.

Pragul a fost stabilit de senatorii din Comisia de învăţământ, care i-au trimis modificarea preşedintelui pentru promulgare, potrivit stiri.tvr.ro.

Această condiţie le-ar permite facultăţilor să înscrie mai mulţi studenţi decât îşi permit, susţin cei responsabili de calitatea învăţământului superior.

“Unele universităţi vor încerca să eludeze, să spunem, capacitatea stabilită pe baza unui calcul în urma unei evaluări externe, cum o face ARACIS-ul, şi să se prevaleze de acest raport 35 la 1 și să zică: domn’le, eu am 10 cadre didactice, pot să şcolesc 350 de studenţi în anul I. (…) Probabil vom ajunge la judecată, să vedem cine ne stabileşte capacitatea de şcolarizare”, a subliniat pentru Ştirile TVR prof. Iordan Petrescu, preşedintele Agenţiei Române de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Superior.

Alte voci susţin că se vor încuraja astfel „fabricile” de diplome.

sursa: stiri.tvr.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax