Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Unul dintre acţionarii „Roşia Montană Gold Corporation”, ARESTAT în Israel. Acuzaţii într-un dosar de spălare de bani

Publicat

beny steimetz Doi oameni de afaceri, cunoscuţi în România  prin prisma controversatelor afaceri imobiliare și cu terenuri, au fost reținuți de poliția din Israel. Unul dintre ei este investitor la Gabriel Resources, ce deţine Roşia Montană Gold Corporation.

Potrivit publicației israeliene Haaretz, Beny Steinmetz, un cunoscut consultant și alți trei oameni de afaceri au fost reținuți pentru audieri luni într-un dosar privind utilizarea unor contracte false în scopul spălării de bani.

Domiciliile și birourile unora dintre cei cinci reținuți au fost percheziționate luni de polițiști. Tehnic, scrie Haaretz, cei 5 sunt suspectați de fals, uz de documente false, spălare de bani, fraudă și obstrucționarea justiției.

Beny Steinmetz și Tal Silberstein sunt acuzaţi de procurorii DNA că, în noiembrie 2006, împreună cu Remus Truică și alte persoane, ar fi constituit un grup infracțional organizat, astfel încât să obțină revendicarea ilegală de către Paul Al României a anumitor proprietăți.

Tal Silberstein este, de asemenea, cunoscut drept strategul lui Traian Băsescu în campania pentru alianța DA, dar și drept consilier al lui Călin Popescu Tăriceanu.

Numele celor doi afaceriști israelieni mai apar și în dosarul privind spionarea de către Black Kube a șefei DNA, Laura Codruța Kovesi.

Omul de afaceri Beny Steinmetz a fost arestat și în Republica Guineea, fiind eliberat pentru o cauțiune de 25 milioane de dolari, acesta fiind implicat și  în afacerea Roșia Montană Gold Corporation printr-o  subsidiară a grupului BSG care deţine 9% din Gabriel Resources, compania care are peste 80% din acţiunile Roşia Montană Gold Corporation, scrie dcnews.ro.

În România, Beny Steinmetz, împreună cu oamenii de afaceri americani Seth Klarman şi John Paulson, controlează compania Gabriel Resources, cea care a încercat să dezvolte o mină de aur în România, la Roşia Montană, în judeţul Alba.

Steinmetz este unul dintre cei mai discreţi miliardari din Israel, acesta având o avere estimată la circa două miliarde de dolari, potrivit sursei citate.

BSG, grupul israelian fondat de omul de afaceri anunţa, în 2006, investiţii de jumătate de miliard de euro în mai multe proiecte rezidenţiale din România. A cumpărat terenuri în Capitală, dar şi în zonele limitrofe, a preluat proiecte începute de alte companii, a făcut credite pentru a ridica mii de vile şi apartamente. Însă criza financiară a dus la colapsul firmelor prin care grupul lucra în ţara noastră, aşa că băncile au scos la licitaţie terenurile pentru a recupera sumele investite, mai scrie dcnews.ro.

Compania afaceristului israelian a fost implicată, în 2007, într-un scandal privind concesionarea unui zăcământ de diamante în Sierra Leone, a cărui miză s-a ridicat la 2,5 miliarde de dolari.

surse: realitatea.net, dcnews.ro

sursa foto: forbes.com

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax