Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

UPDATE: „Salprest” a facturat Primăriei Alba Iulia, pentru deszăpezirea din ianuarie și februarie, aproape 1.200.000 lei

Publicat

Deszăpezirea şi curăţarea municipiului Alba Iulia a costat Primăria, doar în primele 2 luni ale anului, aproape 12 miliarde de lei vechi. În ianuarie, „Salprest” a facturat pentru serviciile de deszăpezire, împrăştiere material antiderapant şi ridicarea şi cubarea zăpezii nu mai puţin de 4 miliarde de lei vechi, asta în condiţiile în care albaiulienii au văzut prima dată ninsoarea abia la sfârşitul lunii. Şi următoarea factură emisă de firma de salubrizare, respectiv pe luna februarie, ar putea ridica nişte semne de întrebare în rândurile cetăţenilor care nu mai au, de ceva timp, de unde număra zero-uri.

Primăria Alba Iulia ne-a comunicat valoarea totală a serviciilor prestate de „Salprest” pentru deszăpezirea oraşului. Doar în luna ianuarie, respectiv în perioada 1 ianuarie-5 februarie, administraţia locală a plătit operatorului de salubrizare aproape 4 miliarde de lei vechi. Suma nu este deloc neglijabilă, mai ales în condiţiile în care, în Alba Iulia, prima ninsoare a căzut abia după 25 ianuarie.

Zilele au trecut, iar următoarea factură a adus miliarde în plus pe factura emisă de „Salprest”. În februarie, mai precis în intervalul 6-22 februarie, Primăria are de virat în conturile „Salprest” alte 750.000 de lei, contravaloarea serviciilor de deszăpezire, respectiv pluguit, împrăştiere material antiderapant şi ridicarea şi cubarea zăpezii.

Dincolo de orice speculaţii, din fericire, în prezent străzile municipiului Alba Iulia sunt curăţate de zăpadă, dar asta nu tocmai datorită managementului eficient al firmei de salubrizare. Reamintim că, în urmă cu câteva săptămâni, munca costisitoare a angajaţilor „Salprest” a fost dublată de cea a voluntarilor contactaţi de Primărie, care s-au luptat zile întregi cu munţii de zăpadă care împiedicau deplasarea cetăţenilor. Dacă pentru îndepărtarea zăpezii de pe arterele principale ale municipiului a fost nevoie de forţe suplimentare de la Primărie, de stratul de zăpadă depus pe străduţele lăturalnice ale oraşului s-a ocupat un alt voluntar: în timp ce „Salprest” se întreţinea cu număratul miliardelor de pe facturi, blândul soare a rezolvat problema curăţeniei.

UPDATE, Vineri 15.30: Primarul Mircea Hava a adus astăzi rectificări privinc costurile de deszăpezire facturate de Salprest în lunile ianuarie şi februarie. Acesta a declarat în conferinţa de presă a PDL Alba că s-a produs o eroare şi că pe cele 2 luni, valoarea serviciilor prestate de firma de salubrizare a fost de puţin peste 946.000 de lei şi nu de 1.200.000 de lei, aşa cum ne-a fost comunicat joi de către purtătorul de cuvânt al Primăriei.

Hava a explicat că, pe luna ianuarie, factura a fost de 378.000 de lei iar pe luna februarie de 567.000 de lei. Primarul mai precizează că, aceste costuri sunt justificate şi pot fi uşor dovodite prin chitanţele şi bonurile de cântar prezentate de Salprest.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

5 Comentarii

5 Comentarii

  1. toma

    joi, 01.03.2012 at 12:44

    Noi, romanii, avem o vorba: ,,Nu-i prost cine cere, ci cel ce da,,

  2. alexandru

    joi, 01.03.2012 at 13:47

    asta da afacere. felicitari celor de la alba 24. nu as fi aflat niciodata de unde are bani nea petre de colectii de auto personale.in primul rand salprest a pierdut lupta cu zapezile, acum vad ca de fapt a castigat lupta cu capitalismul.partea buna e ca vom scapa de aceasta firma de partid, pentru ca la licitatii nea petre are obicieiul sa piarda.doar la incredintari directe sta bine. suma este enorma, orasul a stat 3 saptamani scufundat in zapada, noroc cu celelate firme de partid care au dat si ele o mana de ajutor.o suma enorma.o tacere enorma.deci acolo merg impozitele mele. la nea petre, la fratii florea, la nea sabau, la fostul sef de la mediu care se ocupa cu plantatul de panselute pe. domeniile publice.inca odata felcitari. asa arata un jurnalism adevarat. astept o investigatie si de la dna pe aceasta tema.intre timp licitatia de salubrizare e in plina contestatie pentru ca nea mircea hava a avut grija sa faca un caiet de sarcini atacabil, sa mai prelungeasca afacerea salprestului. a uitat sa treaca perioada de concesiune, astfel ca firmele participante nu au putu sa calculeze amortizarile.va vine sa credeti ca au uitat sa treaca in caietul de sarcini perioada concesiunii? in schimb au trecut baietii un excavator. am fi primul oras din lume care face salubrizare cu un excavator. da un excavator.nu buldoexcavator ci excavator.culmea, nea petre are unul in curte.sa fie coincidenta? sau tachinarea concurentei? cnsc a spus ca nu e bine. si a suspendat licitatia. la fel si iluminatul public, aflat in aceeasi situatie.nea mircea : nu mai merge treaba cum mergea odata. incepe lumea sa priceapa.

  3. el conquistador

    joi, 01.03.2012 at 16:20

    sint curios daca primaria face publice si metodele de calcul un urma carora s-a facturat „dezapezirea”. O sa avem surprize.
    Sa nu uitam ca dezapezirea nu s-a facut de salprest ci mai mult de alte firme pentru ca salprestul nu avea utilaje.
    Plus ca de dezapezit au fost dezapezite numai arterele principale. restul …….Dumnezeu cu mila

  4. Alexandra

    vineri, 02.03.2012 at 10:54

    Pentru ce a facturat Salprestul atatia bani nu-i poate verifica nimeni cred ca si asta ar putea fi un subiect de DNA.

  5. cipikao

    duminică, 04.03.2012 at 15:19

    O mai nea Mircica, incepe lumea sa priceapa pacaleala ta de bun primar,acum in vara spersa te pacalim noi pe tine.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax