Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

UPDATE: Şedinţă la Consiliul Judeţean ALBA. Programul de 1 Decembrie şi reparaţii la noul sediu al Direcţiei Copilului

Publicat

sediul CJ, prefectura AB

Prefectura, CJ  AlbaConsilierii judeţeni s-au reunit miercuri, în şedinţă ordinară, cu 7 proiecte pe ordinea de zi. Au votat aprobarea şi finanţarea programului de 1 Decembrie, rectificare de buget, destinaţia imobilului restaurant din Sîncrai şi reparaţii la noul sediu al Direcţiei Copilului.

UPDATE:  Toate proiectele de pe ordinea de zi au fost aprobate de consilierii judeţeni. În plus, a mai fost introdus şi aprobat un proiect privind măsuri de urgență pentru asigurarea continuității serviciului de transport public județean de persoane prin curse regulate.

Proiectul ordinii de zi cuprinde:

1. Proiect de hotărâre pentru prelungirea aplicării prevederilor Hotărârii Consiliului Judetean Alba nr. 241/2011 privind darea în administrare Agenţiei Naţionale Antidrog a bunului – spaţiu în suprafaţă utilă totală de 154 mp, situat la etajul 1 al Corpului de clădire „A”, aparţinător imobilului din Municipiul Alba Iulia, Str. Unirii nr. 1-3, proprietate publică a Judeţului Alba (se prelungeşte până la 28 decembrie 2015)

2. Proiect de hotărâre pentru aprobarea Programului activităţilor omagiale dedicate Zilei Naţionale a României – 1 Decembrie 2014.

3. Proiect de hotărâre privind modificarea Organigramei, Statului de funcţii şi a Regulamentului de organizare şi functionare ale Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Alba.

4. Proiect de hotărâre privind rectificarea bugetului de venituri şi cheltuieli pe anul 2014 al Societăţii Comerciale APA-CTTA S.A. Alba.

5. Proiect de hotărâre pentru modificarea Hotărârii Consiliului Judeţean Alba nr. 4/ 2007 privind stabilirea indemnizaţiilor de hrană pentru membrii Salvamont Alba (De la 1.12.2014, indemnizația de hrană pentru membrii formației Salvamont Alba se acordă în cuantum de 40 lei/zi/persoană, pe perioada efectuării serviciului de patrulare, de salvare şi de participare la forme de pregătire profesională. Indemnizaţia de hrană echivalentă cu baremul sportivilor de performanţă pentru perioada efectuării serviciului de patrulare, de salvare şi de participare la forme de pregătire profesională, în cuantum de 40 lei/zi /persoană se acordă pentru acţiunile a căror durată este de minim 8 ore/zi. Această sumă va fi plătită pe baza pontajului întocmit de şeful formației de salvare şi avizat de şeful Serviciului Public Judeţean Salvamont Alba și numai cu condiţia încadrării în limitele bugetului aprobat.)

Suplimentar pe ordinea de zi:

6. Proiect de hotărâre privind stabilirea destinaţiei imobilului situat în Sîncrai, Str. Andrei Mureşanu nr. 100, Municipiul Aiud, Judeţul Alba, reabilitat şi restaurat. Imobilul construit în anul 1805, cunoscut sub denumirea de ”Castelul din Sâncrai”, a aparținut familiei nobiliare Bamffy din Transilvania. Dată fiind valoarea arhitecturală a construcției precum și potențialul deosebit al acesteia, s-a intervenit cu lucrări de reabilitare și restaurare, în perioada mai 2011 – octombrie 2014. Prin valoarea arhitecturală și calitatea restaurării, Castelul de la Sâncrai este potrivit pentru evenimente culturale cu rol educativ și/sau divertisment, festivaluri, concursuri, târguri, seminarii și altele, expoziții temporare și permanente, activități de promovare a turismului cultural, alte activități cu specific cultural.

7. Proiect de hotărâre privind aprobarea efectuării de către Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Alba a unor lucrări de reparaţii pentru amenajarea imobilului din Municipiul Alba Iulia, Bd. 1 Decembrie 1918 nr. 68, proprietate publică a Judeţului Alba, aflată în administrarea acestei instituţii. Imobilul nu dispunea de o suprafață de teren suficientă pentru utilizarea clădirii, nu dispunea de teren suficient pentru amenajarea de spații de parcare sau pentru construirea de garaje sau rampe. În anul 2013, prin Consiliul Județean Alba s-a achiziționat în favoarea domeniului public al județului Alba trei parcele de teren în suprafață totală de 2.204 mp, amplasate în jurul acestui imobil. Având în vedere că proprietarul imobilelor pe care Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Alba le are în administrare este județul Alba, aceasta propune CJ Alba acordul pentru efectuarea unor lucrări de reparații șarpante, rampe de acces pentru persoane cu handicap, împrejmuire, procurare și montare lift în casa scării.

8. Proiect de hotărâre privind aprobarea unor măsuri de urgență pentru asigurarea continuității serviciului de transport public județean de persoane prin curse regulate, având în vedere Sentința civilă nr. 16711 din 17.12.2013, pronunțată de către Tribunalul Cluj, în cauza ce formează obiectul Dosarului nr. 10400/117/2013.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax