Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

UPDATE: Un apartament din Abrud a explodat din cauza unei acumulări de gaze. Două persoane rănite şi alte 18 locuinţe afectate

Publicat

Un apartament de pe strada Florilor din Abrud a explodat sâmbătă seara, în jurul orelor 21.00, din cauza unei acumulări de gaze. Două persoane au fost rănite şi alte 18 apartamente sunt afectate. Trei autoturisme au fost avariate uşor, iar pagubele se ridică la 20.000 lei.

La un apartament dintr-un bloc de pe strada Florilor din Abrud s-a produs o explozie, sâmbătă seara, din cauza unei acumulări de gaze de la o butelie. Două persoane au fost rănite. Alte 18 apartamente au fost afectate.

UPDATE, ora 21.30: Explozia din apartament nu a fost urmată de un incendiu, însă, în jurul aragazului, au izbucnit câteva flăcări. Din primele cercetări se pare că explozia a pornit de la o acumulare de gaze în cuptorul aragazului, în momentul în care proprietarul apartamentului a intrat în bucătărie şi a aprins becul. Acesta a fost izbit la pământ de suflul exploziei, nu şi-a pierdut cunoştinţa, dar a suferit câteva arsuri în zona feţei şi a toracelui. Bărbatul, în vârstă de 54 de ani, este profesor la o şcoală din Zlatna. Soţia acestuia era acasă, fiind rănită doar în zona mâinilor, în momentul în care a încercat să înlăture hainele soţului, care ardeau. În prezent, bărbatul se află la spitalul din Abrud, iar în scurt timp medicii vor decide dacă acesta va fi transportat la Spitalul din Alba Iulia sau Târgu Mureş.

Apartamentul nu a fost afectat de flăcări, însă uşa de la bucătărie a sărit din tocuri, iar geamurile s-au spart. Celelalte 18 apartamente din bloc au fost afectate în acelaşi fel, la nivelul uşilor şi al geamurilor.

Cu toate că explozia nu a fost urmată de un incendiu, pompierii au intervenit la faţa locului pentru a verifica dacă a fost afectată structura de rezistenţă a blocului sau dacă au fost cauzate alt fel de probleme.

Vă prezentăm conţinutul integral al comunicatului ISU Alba din 19 februarie 2012:

Aseară, în jurul orelor 20.26, s-a primit un apel prin numărul unic de urgenţă 112, care anunţa că, în oraşul Abrud, pe str. Aleea Florilor s-a produs o explozie la un apartament într-un bloc de locuinţe.

Pichetul de Pompieri Cîmpeni a intervenit cu o autospecială de lucru cu apă şi spumă şi patru subofiţeri, în cooperare cu Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Abrud, pentru stabilirea cauzelor probabile de producere a exploziei, protejarea cu folie a geamurilor şi a uşilor locuinţelor afectate şi acordarea primului ajutor persoanei de sex feminin cu arsuri la nivelul membrelor superioare.

Grupa Operativă din cadrul I.S.U. Alba (2 ofiţeri, 1 subofiţer, 1 autoturism) s-a deplasat la locul producerii evenimentului pentru cercetarea cauzelor producerii evenimentului şi stabilirea măsurilor de protejare a persoanelor afectate.

În urma exploziei două persoane au fost rănite. Un bărbat, în vârstă de 54 ani, conştient, cu arsuri de gradul 2 şi 3 la nivelul membrelor inferioare şi superioare şi la nivelul feţei, care a fost transportat la UPU Târgu Mureş de un echipaj al Serviciului de Ambulanţă Judeţean Alba şi o femeie, cu arsuri uşoare la nivelul membrelor superioare, care a rămas la domiciliu.

Au fost afectate 19 apartamente, la care s-au spart geamurile exterioare, s-au deteriorat uşile exterioare şi au fost avariate uşor trei autoturisme parcate în apropierea blocului în care s-a produs explozia. Pagubele produse se ridică la aproximativ 20.000 lei. Cauza probabilă a acestei explozii o reprezintă scăpările de gaz acumulate în încăpere, care, prin folosirea unor mijloace de aprindere au produs o scânteie electrică producând explozia.”

UPDATE, Luni, 20.02.2012: Pacientul a fost transportat la Bucureşti, la Secţia de Arşi.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax