Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

PNL, PC şi PSD au semnat protocolul „anti PDL”, la nivel judeţean. Reacţia lui Mircea Hava

Publicat

Reprezentanţii partidelor politice din Alba, care formează Uniunea Social Liberală s-au întâlnit, joi, pentru a încheia protocolul de colaborare la nivel judeţean. Documentul a fost semnat de către preşedinţii celor trei formaţiuni politice – Teodor Atanasiu, din partea PNL Alba, Ioan Dârzu, din partea PSD Alba şi Gheorghe Feneşer din partea PC Alba, care au devenit, astfel copreşedinţi USL. După cum au precizat liberalii de Alba, acest protocol stabileşte coordonatele colaborării locale dintre cele trei formaţiuni politice, urmând a fi evitate orice neînţelegeri în colaborarea politică şi instituţională.

Teodor Atanasiu: Am avut „o dictatură pedelistă la nivelul judeţului”

Preşedintele PNL Alba, Teodor Atanasiu, a ţinut să sublinieze că USL s-a creat pentru că 80% din populaţia ţării a dorit acest lucru.

„Peste 80 la sută din români au vrut o forţă politică, determinată să înlăture dictatura lui Băsescu. Am creat această Uniune Social Liberală fiindcă astăzi, în România, avem cel mai incompetent Guvern pe care această ţară l-a avut vreodată şi, de asemenea, tot astăzi, într-o ţară europeană conduce mafia în loc să conducă oameni politici. A fost obligaţia noastră să creăm această forţă politică, pentru că noi suntem chemaţi de către poporul român să le aducem din nou liniştea în case şi în suflete”, a afirmat Teodor Atanasiu.

Totodată acesta a precizat că, la nivelul judeţului Alba, PDL a contabilizat tot ce a mişcat şi că, practic, am avut „o dictatură pedelistă la nivelul judeţului”.

Despre Mircea Hava şi Ion Dumitrel, Atanasiu a spus că au participat la scăderea nivelului de trai a românilor, prin votul lor în cadrul PDL, de tăiere a pensiilor şi salariilor. Mai mult, liberalul îi face vinovaţi de propunerile de închidere şi reorganizare a spitalelor din judeţ, şi de lipsa locurilor de muncă bine plătite.

„Avem datoria să-i dăm jos, şi o vom face. Avem datoria să le luăm locul şi să facem ca românii din judeţul Alba să fie mândri că sunt albaiulieni, să fie mândri că fac parte din acest judeţ şi o vom face începând de anul viitor, când vom avea alegerile locale”, a conchis Atanasiu.

Gheorghe Feneşer: „Unitatea este termenul de bază în această alianţă”

Preşedintele PC Alba, Gheorghe Feneşer, şi-a început discursul de marcare a momentului făcându-şi cruce şi chiar precizând că, pentru orice început de drum, „este bine să-ţi faci cruce”.

„Sperăm ca astăzi – Doamne ajută! – să fie un pas important şi bun pentru noi toţi, bun pentru ţara în care trăim, bun pentru români.

Evenimentele politice din ultima perioadă i-au cam luat prin surprindere pe guvernanţii noştri. Cu toţii, ne-am săturat de tăieri de salarii, de pensii micşorate şi de disponibilizări în masă. Aţi văzut, mintea lor diabolică nu i-a omis nici pe cei mici, nici pe mămicile lor. Oare în ţara asta mai poate să fie afectat cineva de cei portocalii? Eu cred că nu! Cred că singurul lucru pe care noi, cei de aici (n.r. – USL) trebuie să-l facem pentru a câştiga este să fim uniţi. Cred că unitatea este termenul de bază în această alianţă. Haideţi să fim uniţi, este singura soluţie să-i dăm jos! Aşa cum spunea domnul preşedinte Atanasiu, românii, în proporţie de 87%, doresc schimbarea Guvernului, doresc schimbarea lui Boc, schimbarea preşedintelui. Noi suntem singura construcţie politică prin care putem să facem acest lucru. Haideţi să-l facem cât mai repede, să-l facem bine, în interesul nostru al tuturor”, a precizat Feneşer.

Ioan Dîrzu: Alături de colegii noştri, vom înlătura gaşca lui Hava

Preşedintele PSD Alba, Ioan Dîrzu, a declarat ca Alianţa nu s-a format din dragoste politică, ci din dragoste pentru locuitorii judeţului şi ai municipiului Alba Iulia. „Sunt sigur că, alături de colegii noştri (n.r. – PNL şi PC), vom înlătura Guvernul incompetent şi corupt condus de premierul  Emil Boc şi administraţia locală condusă de gaşca lui Hava şi suntem hotărâţi ca împreună să readucem în inimile şi în sufletele noastre mândria de a fi albaiulian, mândria de a fi cetăţean al judeţului Alba. Ne dorim ca şi concetăţenii noştri şi copiii lor să nu mai plece în străinătate. Să li se ofere un trai decent la noi, aici, şi condiţii mult mai bune din toate punctele de vedere, inclusiv cele sociale”, a spus Dîrzu.

Liderul social-democrat a subliniat antiteza cu PDL: „Sunt convins că, alături de colegii noştri, domnii preşedinţi (n.r. – Teodor Atanasiu şi Gheorghe Feneşer), vom face tot ce ţine de noi ca să armonizăm toate forţele, iar rivalul nostru la nivel naţional şi judeţean este PDL”.

Mircea Hava: „Iubire mai veche între PNL şi PSD”

Referitor la semnarea oficială a documentului de colaborare între forţele politice de Opoziţie, la nivel judeţean, liderul PDL Alba, Mircea Hava a declarat că „între PNL şi PSD este o zonă de iubire mai veche şi pot să vă spun că, din perioada lui 2008, când am câştigat alegerile împreună, trebuia să-i păzim ca pe iepuraşi, ca să nu meargă să discute cu PSD-ul. Cred că acum aveţi răspunsul la întrebarea legat că de ce am câştigat alegerile, preşedinte la CJ era altcineva. Pentru că deja înţelegerea cu PSD-ul era, ştiam, aveam şi poze”. În completare Hava şi-a susţinut aprobarea faţă de iniţiativa de semnare a protocolului, astfel: „este foarte bine, din sondajele lor am aflat că au în jur de 120%, amândoi. Şi noi facem sondaje şi din sondajele noastre nu au amândoi cât am eu. O să vi le dăm atunci când o să credem noi”.

Precizăm că evenimentul de semnare a protocolului de colaborare în cadrul USL Alba a fost organizat la Sala de Conferinţe a Hotelului „Parc” din Alba Iulia, de la ora 13.00. Au fost prezente aproximativ 100 de persoane, membrii birourilor de conducere din judeţul Alba şi din municipiul Alba Iulia ale celor trei partide care formează Uniunea Social Liberală: PNL – PC (ACD) şi PSD.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax