Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

USR PLUS vrea să desființeze Poliția Locală. Cum vor politicienii să reorganizeze instituția aflată în subordinea primăriilor

Publicat

Dragoș Tudorache, politician USR PLUS anunță într-o postare pe Facebook că partidul pe care îl reprezintă militează pentru desființarea Poliției Locale. Acesta spune că după desființarea Poliției Locale atribuțiile instituției se vor muta în subordinea Poliției Naționale – cel puțin așa arată planul gândit de USR PLUS. 

În prezent, Poliția Locală funcționează în subordinea primăriilor. Poliția Locală a fost înființată, prin lege în Parlament adoptată în 2010 ca structură în subordinea primărilor, cu atribuții suplimentare față de Poliția Comunitară în privința siguranței rutiere, a inspecției în construcții, urbanism, comerț și menținerea ordinii publice.

” Ne angajăm să desființăm Poliția Locală. Avem în acest moment un instrument de abuz pus la îndemâna primarilor și o instituție locală care și-a dovedit ineficiența în ultimii ani.

Construcția administrativă prin care s-a urmărit sporirea puterilor unor politicieni a produs o îndepărtare a Poliției Naționale de comunitățile și activitățile necesare pentru sporirea siguranței cetățenilor și în același timp a creat o structură care deservește mai degrabă primarul în funcție în loc să fie preocupată de binele comunităților.

În consecință, vom desființa Poliția Locală, vom muta atribuțiile în subordinea Poliției Naționale, care va trebui să construiască un serviciu special pentru comunitățile noastre, iar cei care fac parte din structurile locale și îndeplinesc condițiile profesionale pentru a face parte din structurile comunitare își vor continua activitatea.

Avem nevoie să asigurăm siguranța cetățeanului prin activități permanente în cadrul comunităților, avem nevoie de forțe de siguranță profesioniste, neafiliate politic, de oameni competenți care să înțeleagă mersul și specificul comunităților pe care se angajează să le protejeze.

Suntem restanți la prevenirea violenței în familie, a actelor de vandalism, la protecția mediului sau a animalelor. Sunt zeci de activități comunitare care trebuie să fie aplicate cu profesionalism și dedicare astfel încât să ne asigurăm că cetățenii sunt în siguranță și se simt confortabil în comunitățile în care aleg să trăiască. Experimentul eșuat al Poliției Locale trebuie stopat și trebuie restructurată întreaga activitate dedicată siguranței comunitare”, a scris acesta pe Facebook.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax