Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

USR și PLUS nu îl susțin pe Iohannis la prezidențiale. Președintele le-a propus o guvernare comună

Publicat

consultari cotroceni USR

USR și PLUS vor avea propriul candidat pentru funcția de președinte al statului, la alegerile din toamnă. Delegația USR prezentă, marți, la Palatul Cotroceni, la consultările cu Președintele Klaus Iohannis, i-a comunicat acestuia că nu îl va susține la alegerile prezidențiale.

În replică, președintele Iohannis ar fi spus: ”Foarte bine, ar fi anormal să nu aveți”, potrivit unor surse politice, citate de Digi24.ro.

Aceleași surse relatează că Președintele Iohannis le-a cerut liderilor USR să colaboreze cu PNL, inclusiv într-o guvernare comună, pentru că ”trebuie făcut ceva pentru România”. Dacă USR și PNL nu își unesc eforturile pentru a construi împreună, există pericolul revenirii PSD în forță, i-a avertizat Klaus Iohannis, amintindu-le de victoria zdrobitoare a PSD la alegerile parlamentare din 2016.

Reprezentanții USR însă nu s-au arătat dispuși să intre la guvernare. Preşedintele USR, Dan Barna, a precizat marţi, la finalul consultărilor cu preşedintele Klaus Iohannis, că moţiunea de cenzură va fi depusă „cel mai probabil” săptămâna viitoare.

Liderul USR a menţionat că formaţiunea sa va susţine la nivel parlamentar „orice variantă de guvern non-PSD” care îşi va asuma o serie de obiective pe care Uniunea Salvaţi România le-a susţinut în ultimii trei ani.

sursa: digi24.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. pilu

    miercuri, 05.06.2019 at 18:00

    Bine ca USR-istii recunosc ca n-au material ! Ce rost are sa participe la ceva pentru care mai tarziu devine imputabil. Da, ce PNL-istii au ? Au gulgutieri, dupa chipul si asemanarea lui Sica Mandolina.Vor reinvia iar guvernarea CD-rista. Pacat.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax