Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

USR și PLUS, vor face alianță politică pentru prezidențiale. Cele două formațiuni au aprobat protocolul, dar au amendamente

Publicat

USR și PLUS continuă colaborarea, a declarat pentru Alba24, președintele organizației județene a Uniunii Salvați România, Beniamin Todosiu, care a fost prezent la dezbaterile pe acest subiect.

Protocolul alianței electorale pentru prezidențiale și protocolul alianței politice au fost votate sâmbătă cu câteva amendamente de comitetul politic al USR, după dezbateri aprinse. Tot sâmbătă, și Consiliul Național al PLUS a finalizat procedura de vot pentru Protocolul de Alianță politică cu USR.

Vezi și LISTA: 14 candidați înscriși în cursa pentru Cotroceni. SONDAJ: cine crezi că merită să fie următorul președinte al României?

Anunțurile au fost făcute de cei doi lideri ai formațiunilor, Dan Barna și Dacian Cioloș, după ce în presă apăruseră informații că alianța lor va rămâne doar electorală nu și politică, adică fără să o oficializeze la tribunal.

Declarațiile celor doi lideri:

”Comitetul Politic al Uniunii Salvați România a votat, sâmbătă, continuarea alianței cu PLUS cu obiectivul de a oferi României o alternativă politică reală.

A fost adoptat protocolul alianței electorale pentru prezidențiale și protocolul alianței politice, cu o serie de amendamente ce vor fi transmise către partenerii de la PLUS.

Ne respectăm promisiunea de a construi o alternativă credibilă, la partidele tradiționale. USR PLUS este alianța care va schimba un sistem ce a eșuat. Două milioane de oameni au votat această alianță pe 26 mai și au crezut în această alianță, nu putem să îi dezamăgim.

Încă de la formare, alianța USR PLUS a avut un obiectiv pe termen lung. Vrem să mergem împreună la toate alegerile care urmează – prezidențiale, locale și parlamentare. Obiectivul nostru este că câștigăm alegerile și să dăm României președintele și un guvern onest și competent” a transmis Dan Barna.

”Consiliul Național al PLUS a finalizat procedura de vot pentru Protocolul de Alianță politică cu USR. Textul a fost adoptat cu amendamente, pe care le va propune spre discuție partenerilor de alianță.

PLUS și USR au obținut împreună o victorie importantă în 26 mai, tocmai pentru că au înțeles așteptările electoratului.

Trebuie să continuăm să punem aceste așteptări mai presus de orgolii de partid. PLUS crede într-o relație politică solidă, bazată pe principii și pe conținut, în care să punem ceea ce avem fiecare mai bun împreună și să le dăm cetățenilor români cea mai serioasă ofertă politică a ultimilor 30 de ani” a scris pe contul său de Facebook, Dacian Cioloș.

Erată:

Alba24 a scris inițial că deși în urma negocierilor dintre liderii USR și PLUS s-a convenit ca la alegerile prezidențiale cele două partide să formeze o alianță politică, înscrisă la tribunal, Comitetul politic al USR s-a opus și a votat o alianță electorală. Articolul se baza pe declarații ale unor lideri USR, acordate Europei libere, care însă nu s-au adeverit.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax