Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VACANȚE 2020: Distanțare socială în aeroporturi și avioane, pașapoarte de sănătate. Măsuri luate în calcul, în această vară

Publicat

plaja

Distanțarea socială în aeroporturi și avioane este una dintre măsurile care se vor păstra în vederea reluării transportului aerian pentru călători, susține comisarul European pentru transporturi Adina Vălean.

De asemenea, țări precum Grecia au anunțat că vor cere turiștilor un ”pașaport de sănătate”, prin care să ateste că nu au coronavirus.

Citește și Grecia face lista țărilor de unde va primi turiști în această vară. Fiecare persoană va trebui să dețină ”pașaport de sănătate”

Sunt două dintre măsurile avute în calcul pentru posibila relansare a turismului la nivel european, în această vară.

„Criza va mai dura. Măsurile care s-au dovedit eficiente vor fi menținute într-un fel sau altul. Iar distanțarea socială este una dintre ele”, a declarat recent comisarul european pentru Transporturi, în cadrul unui dialog online cu cetăţenii UE, pe tema reluării transportului aerian pentru călători.

Compania naţională de stat TAROM a anunțat că reia zborurile începând cu 2 mai. Prima destinaţie spre care se va putea zbura este Amsterdam, apoi ăn 4 mai spre Atena, iar în 6 mai vor putea fi făcute călătorii spre Paris, Frankfurt, Amsterdam.

Blue Air a anunțat de asemenea că îşi reia zborurile. Compania low-cost românească a reintrodus în sistemul de rezervări pentru zboruri din România către mai multe oraşe din România şi Europa, acestea vor fi operate de la jumătatea lunii mai.

Și compania low-cost Wizz Air intenționează să reia zborurile către mai multe destinații din Europa. Primele vor avea loc la finalul lunii aprilie, pentru câteva orașe, urmând ca destinațiile să se extindă la începutul lunii mai.

Un posibil scenariu ar fi păstrarea unui rând liber între pasageri în avioane. „Aceasta e una dintre posibile soluții…trebuie asigurată o anumită distanțare socială”, a spus Adina Vălean, potrivit știrileprotv.ro

Comisarul european pentru transporturi, Adina Vălean, a mai declarat, în cadrul unui dialog online cu cetăţenii UE, că lucrează, alături de alţi colegi din executivul comunitar, la o serie de linii de orientare pentru repornirea turismului în acest sezon, întrucât este mai bine să existe o abordare armonizată în domeniu în loc ca fiecare stat să ia propriile măsuri care ar putea crea confuzie în rândul cetăţenilor.

„Pentru piaţa internă este bine să avem o abordare armonizată decât să vedem pe fiecare luând propriile măsuri, încât pentru un călător să fie dificil de înţeles ce măsură se aplică unde. Deci o abordare integrată, linii de orientare, să vedem cum evoluează în contextul crizei de sănătate”, a mai afirmat Vălean.

surse: agerpres.ro, stirileprotv.ro, digi24.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax