Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Val de aer cald peste România. Temperaturi de vară, la mijlocul toamnei. Anunțul meteorologilor

Publicat

toamna vremea anotimp meteo

Un val de aer cald trece peste România, în weekendul 20 – 22 octombrie. În unele zone din țară vom avea temperaturi mai degrabă potrivite sezonului estival.

Deși suntem la jumătatea toamnei, meteorologii anunță că un val de aer cald trece și deasupra țării noastre. Motivul este avansul unui ciclon care va determina un transport de aer cald dinspre nordul Africii până în România, scrie meteoradar.ro.

Minus 10 grade înregistrate la Miercurea Ciuc, joi dimineața

La staţia meteo Miercurea-Ciuc s-a înregistrat, joi dimineaţă, cea mai scăzută temperatură la nivel naţional, mercurul termometrelor coborând până la minus 10 grade Celsius.

Meteorologul de serviciu de la Centrul Meteorologic Regional Transilvania-Sud Sibiu, Adrian Paşol, a declarat pentru Agerpres că această valoare a fost înregistrată la ora 6,50 şi a fost determinată de o masă de aer rece, care s-a instalat în zonă în urmă cu câteva zile, pe un fond de cer senin şi un câmp de presiune ridicată.

Şi în celelalte localităţi ale judeţului Harghita a fost o dimineaţă răcoroasă.

Vremea se încălzește simțitor

Astfel, după câteva zile neobișnuit de reci, cu nopți în care temperaturile au coborât până aproape de 0 grade Celsius, începând de joi, 19 octombrie, temperaturile vor crește simțitor.

Vezi și Vremea în România: Mai cald decât normal, dar și multe ploi. Prognoza meteo actualizată, până la jumătatea lunii noiembrie

Sunt anunțate temperaturi mai degrabă potrivite pentru vară.

În unele zone, dar în special în cele vestice și sud-vestice, termometrele vor indica 27 și chiar 30 de grade Celsius.

Noaptea dinspre vineri spre sâmbătă va fi neobișnuit de caldă în vestul țării, dar și zonele deluroase.

Cel mai cald va fi sâmbătă, 21 octombrie. Temperaturile maxime vor depăși 25 – 26 de grade în cea mai mare parte a țării.

Apoi, începând cu ultima săptămână din octombrie vremea revine la normal. Se răcește din  nou și sunt anunțate ploi consistente.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax